Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, januari 22, 2010 18:31 - 5 Reacties

Batibouw 2010: een vooruitblik

Tags:
22
jan2010

Na een geslaagde jubileumeditie vorig jaar, opent Batibouw van 25 februari tot en met zondag 7 maart 2010 weer zijn deuren. Opnieuw vormen alle hallen van Brussels Expo gedurende elf dagen dé plaats van afspraak voor iedereen die in de bouwsector actief is en/of bouw-, renovatie- of inrichtingsplannen koestert.
Nieuw dit jaar is dat de nocturne voor het groot publiek wordt gehouden op donderdag 4 maart, tot 23u. Hierdoor krijgen mensen die overdag niet vrij konden nemen, voldoende tijd om Batibouw na de werkuren te bezoeken. Deze verandering biedt een antwoord op de vraag van vele consumenten en professionele bezoekers die opteerden voor een “echte nocturne” tijdens de week.

Thema’s

Batibouw 2010 staat in het teken van drie centrale thema’s. Vooreerst is er het thema “Van energiebesparing tot hernieuwbare energie”. Dit is immers een must vanuit ecologisch oogpunt en een verstandige keuze vanuit financiële overwegingen. Het ecologisch gedachtegoed is niet meer uit de bouwsector weg te denken. Daarom werd ook een nieuwe invulling gegeven aan Paleis 10: bezoekers kunnen er terecht om alles te weten te komen over het opwekken van energie met fotovoltaïsche panelen, windmolens en windturbines. Samen met Paleis 12 vormen zij nu de tandem met betrekking tot hernieuwbare energie.

Met het thema “(Ver)bouwen = slimme investering” wil Batibouw aantonen dat men met een investering in vastgoed aan waardevermeerdering doet op zowel financieel vlak, als op vlak van ecologie, comfort en esthetiek. Wie investeert in een eigen woning, bouwt beetje bij beetje zijn kapitaal verder op, hetgeen van een investering in aandelen of het traditionele spaarboekje niet altijd kan worden gezegd.

Ten slotte komen aankleding en inrichting op deze editie van Batibouw ruim aan bod met het thema “Kleur je thuis”. Want met kleur maakt men van een huis een thuis. De kleurenkeuze – zowel binnen- als buitenmaterialen – zegt iets over jezelf en hoe je het karakter van je woning wil bepalen.

Evenementen

Naast de bijna 1.000 exposanten die hun nieuwste snufjes voorstellen, staat Batibouw ook in het teken van de interactiviteit. Nagenoeg elke dag van de beurs worden debatten, evenementen en prijsuitreikingen georganiseerd. Zo houdt de Deense Ambassade – in navolging van de Klimaattop in Kopenhagen (COP 15) – op Batibouw een seminarie over duurzaam bouwen. Om te onderzoeken hoe een meer holistische aanpak van duurzaam wonen en bouwen echt een verschil kan maken voor de opwarming van de aarde, werkt de Ambassade samen met vier belangrijke Deense bedrijven die deskundig zijn op het gebied van duurzaamheid. Zij zullen bespreken hoe tegelijkertijd een maximale energiebesparing kan worden bereikt en een maximaal rendement uit de investering kan worden gehaald. Het panel wordt voorgezeten door voormalig correspondent van de BBC in Brussel Cathy Smith.

Ook het Bouwforum en de uitreiking van de Bouwschoolaward worden op Batibouw gehouden. Het Bouwforum – georganiseerd door de Confederatie Bouw – vindt plaats tijdens de eerste dag van Batibouw in Auditorium 2000 met als thema “MEDIOREN: Hun toekomst in de steigers!”. De Bouwschoolaward wordt voor de vierde keer uitgereikt door de Bouwunie. Deze award gaat naar de school die de meeste inspanningen levert om het imago van de bouwsector en de bouwopleidingen in een positief daglicht te stellen. De uitreiking van de award gebeurt op 3 maart 2010 tijdens Batibouw.

Voorts wordt op Batibouw ook menig bouwproducent in de bloemetjes gezet tijdens de verschillende Awardceremonies die de beurs rijk is. Dit jaar zullen tijdens Batibouw weer de Communication Awards, de ECO Award en de Belgian Building Awards – de Architectuur Awards, de Innovation Award, de Design Award, de Keien van Bouwkroniek en de International Award – worden uitgereikt.

Bouwprofessionals kunnen op donderdag 25 februari en vrijdag 26 februari tijdens hun bezoek aan Batibouw opnieuw gratis terecht op Build-IT: het ICT platform voor alle hard- en software die kan helpen bij de verdere informatisering van hun activiteit.

Verbouwers wier creatieve ideeën uitgeput zijn of die gewoon eens hun ideeën aan een professionele mening willen toetsen, kunnen hun oor te luisteren leggen bij een interieurarchitect. Mits voorafgaande afspraak en een bijdrage van €35 kunnen geïnteresseerden een 45 minuten tellende sessie in het Adviespaleis boeken. De interieurarchitect zal op basis van meegebrachte plannen en foto’s de (ver)bouwers in spe adviseren. Inschrijven kan vanaf 1 februari op www.batibouwdreamfactory.be.

Voor een volledig overzicht van deze en de vele andere activiteiten en evenementen die op Batibouw worden georganiseerd, kan vanaf februari de evenementenkalender worden geraadpleegd op de website www.batibouw.com.

Praktische informatie:

Via de website www.batibouw.com kan men tickets kopen aan verminderd tarief (€2 goedkoper dan aan de kassa). Online tickets bestellen gebeurt snel, eenvoudig en voordelig, en op die manier worden wachtrijen aan de kassa vermeden. Bovendien heeft BATIBOUW dit jaar een lead generation systeem geïntegreerd: mensen die hun ticket online kopen, kunnen hiermee ook terecht bij de exposanten: de barcode erop vermeld kan worden gescand door een exposant die zo onmiddellijk alle contactgegevens van de potentiële klant heeft. Ook op de uitnodigingstickets (aangekocht en uitgedeeld door de exposanten zelf) komt een extra barcode. De organisatie roept de genodigden op om deze code vooraf te activeren door hun contactgegevens online in te geven. Het nieuwe systeem biedt voordelen voor zowel de exposant, die een enorme tijdswinst boekt door de gegevens via één scan te ontvangen, als de klant, die niet telkens aan elke exposant zijn gegevens opnieuw dient door te geven, maar gewoon zijn toegangsticket kan laten scannen.

Plaats:
Brussels Expo – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel

Openingsuren en -dagen:
Professionele dagen:
Donderdag 25 februari 2010 van 10u00 tot 18u30
Vrijdag 26 februari 2010 van 10u00 tot 21u00 (nocturne)

Groot Publiek:
Van zaterdag 27 februari tot en met zondag 7 maart 2010
Alle dagen van 10u00 tot 18u30
Donderdag 4 maart van 10u00 tot 23u00 (nocturne)
Paleizen: Astrid Hall, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, Adviespaleis.

Inkomprijs:
Groot Publiek: € 12 /dag, gratis voor kinderen jonger dan 12
Online tickets: € 10 /dag, te bestellen via www.batibouw.com

Vaklui:
€ 40 De vaklui krijgen een badge die hen toegang verschaft op donderdag 25 februari én vrijdag 26 februari of, indien de badge niet tijdens de professionele dagen wordt gebruikt, één groot publiek dag naar keuze.
Combitickets verkrijgbaar bij NMBS. Met de B-Dagtrip kan je vanuit eender welk Belgisch treinstation naar de beurs. Ticket omvat: trein + metro + inkomticket.

Bron: Batibouw5 Comments

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Anne Guns
feb 19, 2010 13:37

Ben kandidaat om de bloemen te leveren voor de “AWARDS” : mijn boeketten kunnen worden geleverd in waterdichte bloemendozen om een optimale versheid te garanderen . Geen namaak , geen geverfde materialen maar wel plukverse topkwaliteit en stijlvolle creaties …. met vriendelijke groeten , Anne

Anne Guns
feb 19, 2010 13:43

o ja , sorry mijn gsm 0495 521120

BLOOM’S : boeketten , bloemstukken , florale decoraties http://www.blooms.be

Anne Guns

Hendrik Nelde
feb 19, 2010 14:30

Uw website is echt de moeite waard, u bent dynamisch en bent creatief. Een voormalig tuinarchitect.

Paul van Velzen
feb 22, 2010 12:21

Beste Hendrik,

Ben uiteraard erg blij met de aandacht die er is voor ons initiatief. Blijkt dat het ook mensen aanterkt die hun huis op immoruil.be willen aanbieden en aldus een nieuwe klantengroep vormt voor de CIB-makelaars. Moet nog wel even duidelijk maken dat we voorlopig alleen in Oost-Vlaanderen actief zijn. Verder hoop ik dat gezien de positieve reacties veel van je CIB-collega’s zich gaan aanmelden.

Nele Vermeulen
feb 28, 2010 17:03

Beste,

Batibouw – Belgie toont zich organisatorisch weer eens van zijn slechtste kant! Veel reclame maar oh zo weinig voorbereid op de daarop volgende toeloop. Op zondag 28 februari was parking C om 12u30 reeds volzet. In plaats van de bestuurders goede info te verstrekken via elektronische borden, radionieuws of parkeerwachters werden ze getracteerd op 1,5u doelloos rondrijden: 1ste elektronische bord pas op 1 km van parkeerplaats C met als enige tekst “parking C complet/volzet”; gevolgd door mensen in oranje jassen die toegangswegen naar parking C blokkeerden en de bestuurders zonder alternatief of info met handengebaren verder stuurden, Batibouw website die niet meedeelt dat enkel parking C toegankelijk is voor private bezoekers (alle andere parkingen op Esplanade zijn voorbehouden aan geabonneerden), verkeersinfo op radio pas om 14u00 met boodschap neem het openbaar vervoer. Waar moeten bestuurders die op de middag reeds aan de Heizel in de file staan in godsnaam heen? Centrum van Brussel? Is het zo moeilijk om meer informatie te geven in de trend van: zij die nog willen vertrekken, neem openbaar vervoer, zij die al in de buurt van het Brupark zijn, wijk uit naar Grimbergen en neem bus x of rijd door naar Vilvoorde en neem metro x. En waarom kan de Batibouw-website niet duidelijk vermelden dat enkel parking C vrij toegankelijk is voor gewone bezoekers en de rest voor geabonneerden voorbehouden is? Tip: steek ‘ns een licht op bij Cebit (Hannover) – 3x groter en perfecte organisatie!
Na 3u in de auto zonder resultaat had ik bovendien graag mijn vooraf geboekte en betaalde e-ticket terugbetaald gehad. Hoe kan ik het geld terugkrijgen? Dank.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld