Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, maart 4, 2010 17:47 - Geen reacties

Auchan redt Belgische vastgoedgroep

04
mrt2010

De familie Mulliez, eigenaar van de Franse warenhuisketen Auchan, pompt 100 miljoen euro in de Belgische vastgoedgroep Vizzion. Dankzij dat geld kan de noodlijdende groep haar activiteiten voort uitbouwen. De familie Mulliez krijgt 58 procent van Vizzion in handen, zo schrijven De Tijd en De Morgen vandaag.

De groep rond de Brusselse architect Sefik Birkiye was door de crisis in moeilijkheden gekomen. Birkiye is vooral bekend van het architectenbureau Atelier D’Art Urbain, dat hij in 1979 oprichtte. Tot zijn realisaties behoren de nieuwe zetel van KBC op de Havenlaan in Brussel en het Monaco River Resort in Monte Carlo.

Crisis
Vanaf 2005 ging hij met de investeringsgroep Vizzion voor een volledig geïntegreerde aanpak. Vizzion Participations moest de overkoepelende diensten leveren. Per project zou een aparte investeringsmaatschappij worden opgericht, waarvoor telkens geldschieters zouden worden gezocht. Birkiye had de ambitie om voor 4 miljard euro te investeren.

Bij het begin van de financiële crisis waren nog maar twee projecten in België gerealiseerd. De groep telde 260 medewerkers en had nog maar 250 miljoen euro verzameld. De banken kwamen niet te hulp. Het management kwam toen terecht bij de Franse familie Mulliez, die al op een bescheiden manier aanwezig was in het kapitaal van Vizzion.

Dertien projecten
Vizzion werkt vandaag aan dertien projecten, waarvan drie in België en twee in Luxemburg. De andere situeren zich in Zwitserland, Frankrijk (grens met Monaco), Turkije, Servië, Italië en op de Antillen en de Seychellen.

Bron: De Morgen



Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld