Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, maart 19, 2010 18:32 - Geen reacties

Amsterdamse snelweg bemoeilijkt huizenverkoop

19
mrt2010

De makelaar noemt het een ‘unieke kans om landelijk te wonen, op enkele minuten van alles wat Amsterdam te bieden heeft’, de passant ziet het vooral als een hoogst ongelukkig moment om Osdorperweg 850, vraagprijs 299.500 euro, te verkopen.

Daar zal de lente, toptijd voor de verkoop van huizen, weinig aan veranderen. Terwijl op de website van makelaar Cees Steur de sterke punten van de woning worden beschreven (sfeervolle inrichting, 411 vierkante meter eigen grond!) rijden vlak naast de tweeondereenkapper vrachtwagens af en aan voor de aanleg van de Westrandweg die de Coentunnel met de A9 verbindt.

De makelaar ziet hierin een pluspunt. ”Deze weg zal de Osdorperweg en alle tussenliggende wegen gaan ontlasten.” Bovendien wordt de aanleg van de weg ‘met zeer veel gevoel voor de omgeving uitgevoerd waarbij rekening wordt gehouden met het landschap en de omgeving’. Steur: ”Zo wordt de weg ter hoogte van deze woning uitgevoerd met zoab-asfalt en geluidsschermen.”

Hoewel het pand al ‘geruime tijd’ in de verkoop staat, wil Steur niet van een onverkoopbare woning spreken. ”In de prijs is de aanleg van de weg meegenomen. De bewoners zijn gaan wonen in hun andere woning in Vinkeveen. Misschien speelt bij de verhuizing het verhaal Westrandweg een rol.”

Geluidschermen vormen niet de schutting van de geheel bestrate achtertuin met houten tuinberging. ”De schermen komen pal aan de weg. De weg komt niet op grondniveau maar op pilaren. Het geluid gaat over de woning heen.”

Komt de landelijk gelegen woning in de schaduw van de weg te liggen? ”Nee, hoor, de zon gaat de andere kant op.”

Milieuorganisaties ageerden lang tegen de komst van de weg die is gekoppeld aan de komst van de Tweede Coentunnel. De nieuwe verbinding moet de files op Ring West verminderen en daardoor de doorstroming op de hele ringweg verbeteren. Het bedrijfsleven denkt dat de weg de bereikbaarheid van bedrijventerrein Westpoort verbetert.

Volgens de tegenstanders heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat de noodzakelijkheid van de Westrandweg nooit aangetoond. Bovendien zou door gebruik van onjuiste gegevens de gevolgen voor de luchtkwaliteit niet duidelijk zijn. Vorig jaar verwierp de Raad van State de bezwaren. De Westrandweg moet volgend jaar klaar zijn.

Bron: Het ParoolReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld