Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op vrijdag, maart 19, 2010 18:20 - Geen reacties

Dronken makelaar vindt zijn Lamborghini niet meer terug

19
mrt2010

Een immobiliënmakelaar was zo dronken dat hij zich niet meer kon herinneren waar hij zijn sportbolide geparkeerd had. Omdat hij beschaamd was, diste hij zijn vriend en de politie een verhaaltje op. Het duo gaf de wagen als gestolen op bij de verzekeringsmaatschappij en moest voor de rechter verschijnen op beschuldiging van poging tot oplichting.

Knowles was beschaamd en vertelde zijn makker dat hij geen idee had wat er gebeurd was. Pas toen de politie hem confronteerde met foto’s van hem achter het stuur van de Italiaanse wagen vertelde hij de ware toedracht. Glenn Knowles (35) en Robert Mant (29) stonden in Guilford terecht op beschuldiging van poging tot oplichting van hun verzekeringsmaatschappij. De jury kon begrijpen dat Knowles na zijn wild nachtje drinken niet meer wist waar hij de wagen achtergelaten had en sprak de beschuldigde vrij. Het was ook niet de eerste keer dat hij een dure wagen verloor. Na een wild nachtje in Kingston, Surrey kon hij ook al een Mercedes niet meer terugvinden.

Plots verdwenen
De Lamborghini werd uiteindelijk teruggevonden achter een nachtclub. De rechtbank kreeg te horen dat Mant de Lamborghini Gallardo op 17 maart 2008 voor de deur van zijn woning in Epsom, Surrey geparkeerd had. ’s Ochtends merkte hij dat de wagen verdwenen was maar zijn buur had meer gezien. De man vertelde dat iemand met de wagen weggereden was waarop Mant onmiddellijk zijn makker Knowles belde maar die wist van niets.

Sleutels teruggelegd
Een zoektocht op basis van een systeem dat nummerplaten herkend bracht aan het licht dat de wagen naar Gillingham in Kent gereden was. Knowles bekende dan maar dat hij de woning van Mant binnengedrongen was op zoek naar de sleutels van de wagen waarna hij koers zette richting Gillingham waar hij met zijn ouders afgesproken had op café. Dronken reed hij daarna met de wagen naar Rochester waar hij bleef drinken. Toch zegt hij dat hij de wagen niet naar Maidstone gereden heeft, de plek waar het voertuig op de bewuste avond bleef staan. Toen hij naar huis wilde gaan, kon hij de wagen dus niet meer vinden. Hij beld dan maar een taxi en legde de sleutels terug in de woning van Mant.

De vrienden gaven daarop de wagen als gestolen op bij de verzekeringsmaatschappij waarop ze later beschuldigd werden van een poging tot fraude. Mant zei tijdens het proces dat hij niet wist dat de wagen niet gestolen was tot op het ogenblik van de confrontatie met de politie die hem foto’s van zijn makker achter het stuur van de wagen onder zijn neus duwde waarop Knowles bekende wat er gebeurd was. Knowles biechtte op dat hij die avond te veel gedronken had en net als zijn makker beweert hij dat het niet zijn bedoeling was om de verzekeringsmaatschappij op te lichten.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld