Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op maandag, maart 15, 2010 16:34 - Geen reacties

Amerikaanse beursgenoteerde bouwbedrijven zitten in de lift

15
mrt2010

Hoewel de Amerikaanse huizenmarkt er nog steeds beroerd voor staat, geldt dat niet voor de meeste beursgenoteerde bouwbedrijven. Deze hebben de storm weten te overleven dankzij rigide kostenbesparingen, de verkoop van activa, de uitgifte van bedrijfsobligaties en fiscale meevallers.

Menig bouwbedrijf heeft zijn aandelenprijs het afgelopen jaar zien verdubbelen en de branche loopt zich nu al warm voor een herstel van de huizenmarkt. Zo is de hoeveelheid bouwkavels in handen van bouwbedrijven in de tweede helft van vorig jaar licht gestegen na een jarenlange daling. En in staten als Zuid-Californië en Miami liggen de prijzen van sommige bouwkavels alweer 50% boven hun laagste punt van 2009. In tegenstellling tot de grote bouwbedrijven, is het de kleinere ondernemingen, die zo`n 70% van de markt uitmaken, slecht vergaan – zij lijden het meeste onder de sterk gedaalde prijzen van bouwkavels.

Zo zag de National Association of Home Builders zijn ledental met 20% teruglopen, wat neerkomt op 45.000 leden. Volgens ceo Jerry Howard hebben kleine bouwbedrijven het extra moeilijk doordat banken terughoudend zijn in hun kredietverlening en hun condities hebben aangescherpt. Veel kleinere bouwers hebben dan ook personeel moeten ontslaan.

Bron: Business WeekReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld