Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, februari 12, 2010 18:58 - Geen reacties

Agrarische makelaardij voelt niet veel van crisis

12
feb2010

De agrarische makelaardij voelt niet veel van de economische crisis, zo stelt de Agrarische Vakgroep van de NVM. Volgens Harry Boertjes, voorzitter van de vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM-ALV), weten agrarische makelaars het hoofd boven water te houden.

Sinds het uitbreken van de financiële crisis in het najaar van 2008 hebben 139 kantoren van de in totaal 2.600 bij de NVM aangesloten kantoren hun deuren moeten sluiten. Van die 139 kantoren was geen enkele makelaar gericht op agrarisch vastgoed. Volgens Boertjes kwamen er zelfs kantoren bij in de agrarische sector bij de NVM-ALV. De agrarische poot van de NVM telt nu 118 leden. Zij hebben tezamen 92 vestigingen. Boertjes verwacht dat de agrarische makelaars het in de nabije toekomst ook nog wel zullen redden.

De makelaardij op zich heeft het wel zwaar, met een bijna halvering van het aantal transacties op de woningmarkt in drie jaar. Omdat in de agrarische makelaardij vooral `eenpitters` actief zijn, verwacht Boertjes hier geen problemen. Zij weten wel hoe ze aan de kost moeten komen, mede doordat agrarische makelaars vaak specialisten zijn die zich ook bezig houden met onteigening of planschade of met het geven van adviezen.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld