Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, januari 21, 2009 17:35 - Geen reacties

Accordeon is beste koop

Tags: ,
21
jan2009

Yves Evenepoel vergelijkt sinds jaar en dag bij consumentenorganisatie Test-Aankoop de verschillende leningtarieven. Wekelijks zoekt hij ook voor de website de ‘beste koop’ uit. De jongste tijd is dat volgens hem de zogenaamde accordeonformule met variabele intresten maar een vaste maandsom.

Als de rente stijgt, betaalt u met deze formule uw woning langer af, als de rente daalt korter. Maar uw maandsom blijft gelijk. Veelal zijn dergelijke leningen op dit ogenblik interessanter dan die met een vaste rentevoet van vijf jaar langer. Wie dus een lening neemt waarvan de afbetalingsperiode maximaal met vijf jaar kan worden verlengd, doet voordeel.

Een voorbeeld:de beste koop van Test-Aankoop deze week in deze formule op 20 jaar geeft een intrestvoet van 3,61 procent, wat voor 25.000 euro neerkomt op een maandsom van 145,65 euro. De beste tarieven voor 25 jaar met een vaste rentevoet liggen op 4,70 procent, wat een maandsom van 140 euro geeft. In het allerslechtste geval betaalt u dus voor de accordeonlening 5,65 euro per maand meer (1.695 euro in totaal). Als de intrestvoeten niet meer stijgen, of zelfs dalen, betaalt u jaren minder uw lening af.

Evenepoel waarschuwt wel dat niet alle banken een dergelijke formule aanbieden, en dat sommige de vaste maandsom niet garanderen. Maar in dat geval is de formule volgens hem niet langer interessant.

Voor heel korte looptijden vindt Evenepoel de accordeonformule veelal minder interessant: dan kiest u best voor een lening met vaste rentevoet.

Test-Aankoop stelt vandaag en morgen uitzonderlijk haar module met de beste koop voor woonleningen open voor lezers van ‘Het Nieuwsblad’ en ‘De Gentenaar’. De grootbanken zitten daar niet tussen: hun vaste tarieven zijn veel hoger dan wat u krijgt na onderhandeling. Surf naar:

www.test-aankoop.be/nieuwsblad

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld