Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, januari 21, 2009 17:33 - Geen reacties

Crisis maakt woningen goedkoper

21
jan2009

Het Pajottenland ontsnapt grotendeels aan een instorting van de huizenmarkt. Met een daling van 10 procent voelen de immokantoren de crisis wel, maar makelaars relativeren het verlies.

«Natuurlijk zien we dat woningen in waarde dalen, maar in deze regio is er nooit een ‘superstijging’ geweest zoals in Tervuren of Kraainem», zegt Didier Van Middelem van Immo Van Middelem. «Een ineenstorting van de markt zit er dus niet aan te komen.»

Zijn collega van Pajota, Thomas Valkeniers, treedt hem bij. «Deze regio blijft gunstig gelegen, de vraag blijft dus hoog», weet hij. «Toch zien we ook realisme bij verkopers. Waar de vraagprijs twee jaar geleden makkelijk 15 % boven de schattingsprijs lag, hebben de mensen nu door dat een te hoog geprijsde woning niet vlot meer verkoopt.»

«Voor een te duur huis komen simpelweg geen kandidaten meer opdagen», zegt Van Middelem. «De kopers hebben immers tijd. Ze weten dat ze rustig kunnen onderhandelen, want er staat genoeg te koop.»

Vooral eenpersoonsflats en huizen in de middenklasse verliezen aan waarde. «Een driegevelwoning op 5 are haalde twee jaar geleden nog 300.000 euro, nu nog 275.000 euro», zegt Valkeniers.

Al bij al maken de makelaars zich weinig zorgen. «In acht jaar zijn de prijzen zowat verdubbeld», rekent Valkeniers na. «Een verlies van 10 % is dus geen ramp.»

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld