Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, mei 26, 2010 14:34 - Geen reacties

ABN Amro weer actief als financier vastgoed

26
mei2010

ABN Amro gaat na jaren van stilte weer activiteiten ontplooien als financier van vastgoed. Zo heeft Erik Steinmaier, sector banker bouw en vastgoed bij ABN Amro, aangekondigd bij de presentatie van de jongste visie van de bank op bouw en vasttgoed. Wel zal ABN Amro alleen kwaliteit belonen. Nieuwbouwprojecten moeten voorzien in een behoefte. In het komend nummer van Property NL magazine wordt een exclusief interview met de leiding van ABN Amro gepubliceerd.

Volgens ABN Amro heeft de zakelijke dienstverlening zijn top bereikt. De behoefte aan extra vierkante meters kantoorruimte neemt af. Deze neerwaartse beweging zet niet alleen door in 2010, maar ook op de lange termijn. Nieuwe ontwikkelingen moeten daarom plaatsmaken voor vervanging en herbestemming.

“De aandacht van ontwikkelaars moet uitgaan naar de aanpak van de leegstand. Door sloop en vervangende nieuwbouw. Of door actief te zoeken naar herbestemmingen,”aldus Steinmaier.

Daarbij is het volgens ABN Amro wel cruciaal dat bankwezen, beleggers en overheid in elkaars belang gaan optrekken. De overheid moet vervanging en herbestemming beter faciliteren. Ontwikkelaars moeten hun drift om steeds meer meters te bouwen inperken. In plaats daarvan is het zaak dat ontwikkelaars meer innovatievermogen tonen. Als hierop wordt ingezet, dan zal volgens Steinmaier het bankwezen ook weer in de sector springen.

Verder pleit ABN Amro voor meer waardering voor de klant op de woningmarkt. “Het is hoog tijd dat ontwikkelaars en bouwers hun denken enten op de eindklant. Tot op heden domineerden prestigieuze projecten de markt. Het belang van de klant is daarbij te vaak ondergewaardeerd.” De vooruitzichten voor de woningmarkt zijn volgens ABN Amro op de middellange termijn uiterst positief. Demografische en maatschappelijke ontwikkelingen spelen de markt in de kaart.

Bron: PropertyNLReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld