Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, maart 5, 2010 17:49 - Geen reacties

Aanpassing regelgeving archeologie na bouwincident

05
mrt2010

Het Vlaamse archeologiedecreet wordt nog deze legislatuur herwerkt. De aanpassing komt er na een incident met bouwonderneming Paul Huyzentruyt.

De archeologieregelgeving wordt in samenspraak met de bouwsector nog deze legislatuur herwerkt. Dat gebeurt naar aanleiding van een veroordeling van het Vlaams Gewest in een geschil met bouwonderneming Paul Huyzentruyt uit Beveren-Leie over een perceel grond in Harelbeke.

Minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) zal die aanpassing nog deze legislatuur laten doen, op aangeven van parlementslid Carl Decaluwé (CD&V) en in samenspraak met de bouwsector. ‘Dit voorval is een mooi voorbeeld dat het archeologiedecreet vol zit met hiaten en calamiteiten’, aldus Decaluwé. ‘Door de herwerking moet duidelijker zijn wie voor wat opdraait.’

Bouwonderneming Paul Huyzentruyt kocht in 2007 een perceel grond in Harelbeke van 22.700vierkante meter om er een veertigtal woningen op te bouwen. In 2008 kreeg hij hiervoor alle nodige vergunningen tot de dienst Onroerend Erfgoed wees op de aanwezigheid van archeologische monumenten op het perceel. Uiteindelijk werd het Vlaams gewest in deze veroordeeld voor onbehoorlijk bestuur en moest de overheid ook een schadevergoeding betalen van 225.000 euro aan de bouwerondernemer.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld