Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, februari 24, 2010 18:46 - Geen reacties

Aan evenementen geen tekort op Batibouw 2010

Tags:
24
feb2010

Van donderdag 25 januari tot zondag 7 maart staat Batibouw er opnieuw met haar exposanten om professionele en niet-professionele bezoekers wegwijs te maken in de waaier aan mogelijkheden en oplossingen die de bouwsector vandaar de dag te bieden heeft. Belgen die bouw-, verbouw- of herinrichtingsplannen hebben, kunnen tijdens de beursdagen in alle paleizen van de Heizel een antwoord vinden op al hun vragen. Behalve voor het ruime aanbod aan nieuwe producten, kan men op Batibouw ook terecht voor tal van inhoudelijk interessante randactiviteiten.

Duurzaam bouwen en hernieuwbare energie
Dit jaar zal op Batibouw veel aandacht uitgaan naar energiebesparing en hernieuwbare energie. Op de beurs worden tal van mogelijkheden hiertoe aangereikt. Dit gaat van isolatie, energiebesparende beglazing en het vervangen van oude verwarmingsketels, tot en met alle bestaande manieren om meer van hernieuwbare energie gebruik te maken. Voor de gelegenheid krijgt Paleis 10 een nieuwe invulling: men kan er dit jaar terecht om alles te weten te komen over het opwekken van energie met fotovoltaïsche panelen, windmolens en windturbines. Voor de energievoorziening van Paleis 10 installeerde FISA in samenwerking met IZEN en Sunswitch een PV-installatie van 240 zonnepanelen die op donderdag 25 februari om 10u officieel wordt opgestart.

Evenementen die binnen dit thema kunnen worden gekaderd zijn onder meer het seminarie en de tentoonstelling van de Deense Ambassade – met een duidelijke knipoog naar de recente klimaatconferentie in Kopenhagen – over duurzaam en energiebesparend bouwen, in de VIP Room op donderdag 25 februari 2010. Voor het grote publiek wordt zoals ieder jaar weer het ECO Parcours georganiseerd. Dit parcours stelt de bezoekers in staat om ecologische, energiebesparende producten en diensten gemakkelijk terug te vinden aan de hand van de gratis folders en een duidelijke aanduiding op de standen. Deelnemende exposanten maken allen kans op de felbegeerde ECO Award: de “Prijs voor meest milieuvriendelijk product of dienst”.

Aandacht voor interieur en design
Zij die Batibouw bezoeken met de bedoeling hun woonst of een deel ervan opnieuw in te richten, kunnen terecht in de Batibouw Dreamfactory. Ze krijgen er de kans om tegen een zeer voordelige prijs op consultatie te gaan bij architecten en interieurarchitecten. Hiervoor dient men wel op voorhand een afspraak te maken via de website www.batibouwdreamfactory.be en technische gegevens te leveren aan de hand van foto’s en plannen.

Ten slotte wordt dit jaar voor het eerst het Design Parcours gepland. Daar waar het Innovatie Parcours meer focust op technologische nieuwigheden, zal men door het Design Parcours te volgen, nuttige en bruikbare producten met een indrukwekkend ontwerp ontdekken. Ook hier hangt er voor de exposanten een wedstrijd aan vast: de deelnemers dingen mee naar de Innovation Award en de Design Award, die in het kader van de prestigieuze Belgian Building Awards zullen worden uitgereikt op woensdag 3 maart in Auditorium 2000.

Specifiek voor de vaklui
Voor de exposanten wordt naar jaarlijkse traditie de exposantencocktail georganiseerd, waar ze op de eerste dag van de beurs bij een hapje en een drankje hun eerste impressies delen en de uitreiking van de Communication Award bijwonen.

Professionele bezoekers kunnen ook dit jaar weer terecht op BUILD-IT, een beurs binnen Batibouw. Gedurende de professionele dagen kunnen de vaklui hier informatie krijgen over alle hard- en software specifiek voor de bouwsector, die het beoefenen van hun job vergemakkelijkt.

Daarnaast organiseert de Confederatie Bouw opnieuw het Bouwforum waarbij bedrijven met politici discussiëren over actuele thema’s uit de bouwwereld. Batibouw biedt de ideale gelegenheid en locatie om zulke fora te houden. Ook beroepsverenigingen en politici beseffen dit. Vandaar dat op Batibouw tal van vergaderingen, debatten en informatiesessies worden gehouden.

Voor een volledig overzicht van alle evenementen Batibouw: surf naar www.batibouw.com en klik op “kalender”.

Bron: BatibouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld