Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, oktober 6, 2009 16:30 - Geen reacties

Winkeliers komen in verweer tegen Brussels energiecertificaat

06
okt2009

Europese plannen om winkelpanden energiezuiniger te maken stuiten op weerstand van Nederlandse winkeliers. Met name de grotere administratieve lasten zonder aantoonbare gunstige milieueffecten zijn Detailhandel Nederland een doorn in het oog.

Nu de laatste ronde is ingegaan om tot nieuwe Europese regels te komen laat de lobbygroep van zich horen. Grote winkels zijn onder de huidige regelgeving al verplicht te meten hoe energiezuinig hun panden zijn. Ook kleine winkels moeten daar nu aan geloven als het aan de EU, en met name aan voorzitter Zweden, ligt. `Er is nauwelijks studie verricht of het werkt. Dus dadelijk zitten we misschien met allerlei extra administratieve lasten zonder dat het iets oplevert`, verdedigt secretaris Europa Julius Witteveen het standpunt van Detailhandel Nederland.

De Nederlandse regering staat achter Detailhandel Nederland, terwijl het Europees Parlement juist streeft naar uitbreiding van aanscherping van de EU-regels. Slechts 5% van de Nederlandse winkels heeft tot nu toe te maken met regels voor energieprestaties. Met de nieuwe regels zouden echter alle 118.000 Nederlandse verkooppunten over een energiecertificaat moeten beschikken.

Bron: Het Financieele Dagblad



Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld