Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 22, 2010 14:56 - Geen reacties

360 Architecten blaast nieuw leven in gebouw Artois

22
apr2010

Het gebouw Artois en de vroegere brouwinrichting samen met de gebouwen Internationaal en Immo werden door 360 Architecten onder handen genomen. Daarnaast ontwierpen ze ook een bijpassend nieuwbouwgedeelte om tegemoet te komen aan de toestroom van ondernemers, creatievelingen,… naar deze unieke locatie.
Het project bestond uit het restaureren van verscheidene gebouwen die als monument beschermd zijn. Het betreft hier het gebouw van Artois met de volledige brouwinrichting en de gebouwen Internationaal en Immo. Ook diende er een zuidelijk en een westelijk gelegen nieuwbouwdeel gerealiseerd te worden ten behoeve van de ontwikkeling van een kantoor-en congrescentrum.

Het project De Hoorn – Creative Minds zal verschillende functies en gebruikers onder één dak verenigen. Het zal dan ook een aantal complementaire delen bevatten die interessante synergieën mogelijk maken. Het gaat zowel om private als publieke delen waar ondernemers, werknemers, creatievelingen, onderzoekers, kunstenaars en consumenten elkaar ontmoeten en ondersteunen: een centrum waar kennis, innovatie en creativiteit in elkaar overvloeien.
Het programma omvat kantoorruimte, congresruimte (auditorium, foyers, receptieruimte, polyvalente zaal, conferentieruimte, etc.) horecagelegenheden, culturele ruimte, handelsruimte, vergaderzalen en gaming incubator.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld