Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, maart 9, 2010 18:24 - Geen reacties

Xella helpt vooroordelen over passief bouwen de wereld uit

09
mrt2010

Eind vorige week presenteerde Xella officieel zijn nieuwe online platform voor bouwheren en architecten die architecturale passief- of lage energiewoningen willen bouwen. Hiermee wil Xella het vooroordeel dat passiefwoningen en hedendaagse architectuur haaks op elkaar staan, doorprikken. Creatiefpassief.be inspireert architecten en mensen met bouwplannen via een uniek interactief online forum.

Creatief en architecturaal een passief- of lage energiewoning bouwen blijft voor heel wat geïnteresseerden moeilijk combineerbaar. Toch laten hedendaagse bouwmaterialen, zoals YTONG cellenbeton, toe om zeer hedendaagse ontwerpen te bouwen waar ruimtelijkheid en licht een centrale rol spelen.
Xella, de toonaangevende producent van bouwmaterialen YTONG, YtongMultipor, Hebel, Silka, acht de tijd rijp om Belgen met bouwplannen op een interactieve manier te inspireren met projecten, ideeën en heel wat praktische tips en lanceert een gloednieuwe website www.creatiefpassief.be.
Dit online platform geeft een antwoord op uiteenlopende vragen ivm passiefbouw en benadrukt de creatieve en architecturale mogelijkheden van passief bouwen. Zowel de professional als de particulier vinden op de site nuttige informatie over ondermeer laagenergie – en passiefbouw en ook getuigenissen van architecten en aannemers. Via een forum kan de bezoeker commentaar geven en vragen stellen. Nieuws over passiefbouw informeert de bezoeker over nieuwe trends en evoluties op gebied van energiezuinig bouwen.

Raak geïnspireerd
Bezoekers van de inspiratiesite kunnen op het online platform terecht met al hun vragen en er hun projecten voorstellen. Een team van experten in het bouwen van passief- en lage energiewoningen beantwoordt persoonlijk alle gestelde vragen.
Onder de rubriek projecten vinden bouwers en architecten een waaier aan inspirerende private en publieke projecten en particuliere woningen waarover de bezoeker zijn mening kan geven. Naast een korte omschrijving van het project met praktische informatie over de architect, bouwmaterialen, energiescore en de ligging van het gebouw, is er ook een uitgebreide fotoreportage per project.
Wie energiebewust wil bouwen krijgt op de website heel wat praktische tips, concrete bouwoplossingen en trends. Deze worden aangevuld met brochures, links en een agenda van bouwbeurzen en –evenementen waar het thema passief bouwen en wonen aan bod komt.

Creatief met materialen en architectuur
www.creatiefpassief.be biedt een unieke nieuwe dienstverlening voor bouwheren, architecten en aannemers. Zij vinden elkaar op eenzelfde platform en kunnen er kennis en ervaring uitwisselen over het creatief omspringen met zowel materialen voor een passief- of lage energie woning als met architecturale inspiratie.

Bron: XellaReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld