Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op woensdag, januari 20, 2010 17:39 - Geen reacties

Weer daling Europese bouwproductie

20
jan2010

De bouwproductie in de eurozone is in november van het afgelopen jaar met 1,1 procent gedaald ten opzichte van de maand ervoor.

Dat blijkt uit cijfers die het Europese statistische bureau Eurostat gisteren naar buiten heeft gebracht. Het is de derde opeenvolgende daling van het bouwvolume in de zestien landen die de euro voeren. In augustus noteerde Eurostat een nulgroei. De vijf maanden daarvoor was ook al sprake van daling van de productie. In Slovenië viel de bouwactiviteit met 4,5 procent het hardst terug. Ook Spanje werd met een daling van 3,5 procent relatief zwaar getroffen. Bulgarije (-1,9), Zweden (-1,1), het Verenigd Koninkrijk (-0,5) en Frankrijk (-0,4) zagen de bouwproductie eveneens slinken. Na twee opeenvolgende maanden van dalingen, krabbelde de productie in Duitsland – de grootste bouweconomie van Europa – met 0,7 procent op. Nog beter deed Slowakije het met een stijging van maar liefst 13,7 procent. Portugal en Roemenië presteerden met een stijging van respectievelijk 4,1 procent en 2,9 procent, ook sterk. De cijfers van Eurostat bevestigen dat de crisis vooral de woning- en kantorenmarkt treft. De volumedaling in die sector bedroeg in november 1,5 procent. De grond-, water- en wegenbouw behaalde in dezelfde maand nog een groei van 0,9 procent.
Ramingen

Over de cijfers van de Nederlandse bouwproductie beschikt Eurostat niet. Het Centraal Bureau voor de Statistiek, leverancier van die gegevens, geeft sinds vorig jaar alleen ramingen af. Die worden vertrouwelijk behandeld door het Europese instituut. Volgens het Economisch Instituut voor Bouw (EIB) daalde de Nederlandse bouwproductie vorig jaar met 5 procent.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld