Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, maart 12, 2010 16:59 - Geen reacties

Waarom scoren Nederlandse architecten zo veel beter dan Vlaamse?

12
mrt2010

Waarom scoren Nederlandse architecten zo goed in het buitenland en zijn Vlaamse architecten er nauwelijks bekend? www.vlaamsearchitectuur.be vroeg het aan Vlaams Bouwmeester Marcel Smets.

Enige tijd geleden was een verslaggever van www.vlaamsearchitectuur.be op het World Architecture Festival in Barcelona. Hoewel op dit jongste festival, België in de prijzen viel met Dominica Resort van BURO II en alle Nederlandse bureaus met lege handen naar huis gingen, viel het toch andermaal op dat Nederland op het vlak van architectuur zo veel meer aanzien heeft in de wereld dan België.

We stelden verschillende buitenlandse uitgevers de vraag welke Belgische architecten zij kenden. Een voor een moesten ze het antwoord schuldig blijven. Namen als Beel, Crepain of Robbrecht deden bij hen geen belletje rinkelen.
Gevraagd of ze Nederlandse bureaus kenden, kregen we daarentegen meteen een bevestigend antwoord en noemden ze zonder verpinken OMA, Mecanoo, MVRDV, en nog enkele andere klinkende namen op. Vanwaar dat verschil? Hoe komt het dat Nederlandse architecten zo veel beter scoren in het buitenland.

www.vlaamsearchitectuur.be stelde de vraag aan Vlaams bouwmeester Marcel Smets die het vooral verklaart door een grotere commerciële ingesteldheid van de Nederlanders en een grotere traditie om zichzelf te promoten. Hoe dan ook is Marcel Smets ervan overtuigd dat Vlaanderen steeds meer aanzien wordt als een opkomende natie op architectuurvlak.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld