Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, februari 25, 2011 20:32 - Geen reacties

Vorig jaar 1.200 klachten over bouwblunders

25
feb2011

Sinds de oprichting van het meldpunt voor bouwblunders van de Federale Overheidsdienst Economie, in maart vorig jaar, zijn er bij de dienst ruim 1.200 klachten binnen gelopen. De meeste klachten gaan over constructiefouten, faillissementen en het niet (correct) uitvoeren van de bestelde werken.

Bouwen of verbouwen, voor veel Belgen met een baksteen in de maag is het een droom. Af en toe wordt die droom echter een nachtmerrie, wanneer ze in aanraking komen met een onbetrouwbare aannemer, geconfronteerd worden met een faillissement of met constructiefouten.

Nadat een tv-programma heel wat misstanden aan het licht had gebracht, richtte de FOD Economie vorig jaar een meldpunt voor bouwblunders op. Een werkgroep behandelt de klachten zelf of stuurt de klagers door naar de relevante dienst, zoals de Verzoeningscommissie Bouw, of naar de rechtbank. De FOD Economie controleert de betrokken aannemers op registratie en de juiste vaardigheden. In dat verband zijn sinds de oprichting van het meldpunt 22 processen-verbaal opgesteld.

Om kandidaat-bouwers en -verbouwers nog beter te informeren verspreidt de FOD Economie nu ook een brochure met nuttige tips en informatie om bouwproblemen te voorkomen. Zo wordt bouwers aangeraden altijd een schriftelijke bevestiging te vragen, voorzichtig te zijn met contante betalingen en referenties van firma’s na te gaan.

Bron: Het Laatste Nieuws



Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld