Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 1, 2010 17:02 - Geen reacties

‘Volt’ bewijst het: veel immo-kantoren racistisch

01
apr2010

Veel immokantoren weigeren panden te verhuren aan allochtonen, hoewel dat bij wet verboden is. Dat was gisteren te zien in Volt op Eén.

Het is een publiek geheim dat verhuurders vaak geen mensen van vreemde origine willen. Volt deed de proef en ging undercover in de wereld van de immomakelaars. Hoe gewillig zijn zij om vreemdelingen buiten te houden op een eenvoudige vraag van de eigenaar en welke smoesjes gebruiken ze om ongewenste huurders af te wimpelen?

Om dat te weten te komen, stapten twee medewerkers van het programma met een verborgen camera binnen bij acht immokantoren om een appartement te laten verhuren. Op de impliciete vraag of het kantoor ‘een bepaald soort huurders’ kon weigeren, reageerden alle kantoren eensluidend positief.

Trucjes
Er werd zelfs gezegd dat ‘er trucjes waren om rokers, mensen met huisdieren en vreemdelingen te weigeren’. Slechts één kantoor zei dat er een deontologische code is die deze praktijk niet toelaat, maar ook dat kantoor ging in op de vraag.

Iemand een woning weigeren op basis van huidskleur is verboden, maar volgens het Centrum voor Racismebestrijding worden overtreders zo goed als nooit bestraft. In 2008 waren er nochtans 144 klachten tegen deze praktijk.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld