Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, januari 14, 2010 17:30 - Geen reacties

Vlaamse Bouwmeester lanceert modelprojecten scholenbouw

14
jan2010

Vlaams Bouwmeester Marcel Smets heeft woensdag, binnen het verband van de Open Oproep 19, de zogenaamde modelprojecten in het kader van de Inhaalopratie Scholenbouw gelanceerd.

Het zijn scholenbouwprojecten die model kunnen staan voor “de school van de toekomst” en dit zowel op onderwijskundig, architecturaal als op maatschappelijk vlak.

De voorbije decennia heeft Vlaanderen een achterstand opgelopen op het vlak van schoolgebouwen. Om hieraan te verhelpen, werd in 2006 de inhaalbeweging scholenbouw ingezet. Om de architecturale kwaliteit van deze inhaaloperatie te verzekeren, lanceert de Vlaams Bouwmeester zijn oproep.

“Het gaat hierbij om flexibele scholen die meegroeien in de tijd. Scholen waarbij het architectonisch concept langer meegaat dan het pedagogisch concept van het moment. Geen gesloten burchten, maar open scholen die plaatsen van ontmoeting zijn, die hun poorten openstellen en bindmiddel zijn voor de buurt”, luidt het in het persbericht.

De inhaalbeweging voorziet een publiek-private financiering van 1 miljard euro voor nieuwe schoolgebouwen. Naast de Vlaamse overheid wordt ook een private partner voorzien. In afwachting van de aanstelling van deze private partner werden al de voorbereidende werkzaamheden opgestart op voor een twintigtal schoolprojecten.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld