Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, november 30, 2010 10:02 - Geen reacties

Verzekeraar kan polis weigeren in overstromingsgebied

30
nov2010

“Zelf je verantwoordelijkheid nemen”

Wie overweegt te bouwen in overstromingsgebied denkt best nog een keer na. De kans is heel groot dat je de woning niet meer kunt verzekeren tegen waterschade.

“Verzekeringsmaatschappijen kunnen weigeren om je te verzekeren in deze situatie”, zegt François de Clippele van sectororganisatie Assuralia. “Je mag verzekeraars niet dwingen om risico’s te nemen waarvoor jezelf verantwoordelijk bent.”

Risicozone

Om te zien of je in risicogebied ligt, kijken de maatschappijen naar de kaart met ‘risicozones voor overstromingen’. Die kaart is in 2007 vastgelegd bij Koninklijk Besluit. Ook krijgt elke bouwer advies in zijn stedenbouwkundige vergunning op basis van de Watertoets. Deze geeft eveneens aan of je in risicogebied gaat bouwen of niet.

Sinds september

Als je al in een risicogebied woont, is er niets aan de hand. Pas sinds september dit jaar kunnen maatschappijen effectief weigeren om je (nieuwbouw) te verzekeren. Het is niet uitgesloten dat je toch nog een verzekeraar vindt, die je wil indekken. Hij zal heel aandachtig het dossier onderzoeken. Onlogisch is het niet dat je een veel hogere premie moet betalen. Een laatste optie is om aan te kloppen bij een tariferingsbureau, maar ook hier bestaat de kans dat dit niet zal tussenkomen.

Klik hier voor een kaart met de overstromingsgevoelige gebieden in Vlaanderen. Bron:www.watertoets.be

Bron: LiviosReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld