Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, juni 19, 2009 16:38 - Geen reacties

Verhoging hypotheekgarantie ‘geen wondermiddel’

19
jun2009

Het kabinet heeft vrijdag definitief besloten de Nationale Hypotheekgarantie te verhogen om onzekere kopers op de woningmarkt te helpen. Minister Eberhard van der Laan (Wonen) benadrukte vrijdag na de ministerraad wel dat de maatregel ”geen wondermiddel” is.

Een verhoging van de hypotheekgarantie van 265.000 euro naar 350.000 euro moet mensen een duwtje in de rug geven die zich nu vanwege de economische crisis zorgen maken over mogelijk dalende inkomsten, bijvoorbeeld door werkloosheid. Momenteel worden er tientallen procenten minder woningen verkocht.

Het gaat om een tijdelijke verhoging van de garantieregeling, die Van der Laan volgende maand wil laten ingaan en tot eind 2010 geldt. Een huis kopen met een hypotheekgarantie geeft kopers de mogelijkheid een lagere rente te betalen.

Vanuit de Tweede Kamer klonk al langer de roep om een hogere hypotheekgarantie. Minister Wouter Bos (Financiën) wilde echter dat eerst de financiële gevolgen duidelijk zouden zijn. Van der Laan zei vrijdag dat uit onderzoek is gebleken dat het kabinet met ”no regret” de maatregel kan nemen. De premie die de huizenkoper voor de garantie moet betalen, gaat verder niet omhoog.

Bron: Parool.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld