Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, april 23, 2010 16:00 - Geen reacties

Verdachten Palm Invest krijgen celstraf

23
apr2010

De rechter in Amsterdam heeft verdachten Danny K. en Remco V. in de fraudezaak rond vastgoedfonds Palm Invest donderdag veroordeeld tot drie jaar en zes maanden gevangenisstraf. De tijd die ze in voorarrest hebben gezeten, gaat daarvan af. Ook mogen de twee voor een periode van vijf jaar niet meer het beroep van financieel dienstverlener uitoefenen.

De rechter acht bewezen dat K. en V. zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. Daardoor raakten beleggers voor vele miljoenen gedupeerd.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vorige maand vijf jaar cel tegen beide mannen. Volgens justitie hebben K. en V. tussen 2005 en januari 2008 een groep van enkele honderden beleggers opgelicht, die gezamenlijk voor ruim € 31 mln aan obligaties kochten.

De bedoeling was dat het geld zou worden belegd in onder meer vastgoed in Dubai. De twee mannen hebben volgens het OM echter ongeveer € 20 mln verduisterd.

De rechter acht in beginsel een straf van vijf jaar cel gepast. Beide verdachten stelden tijdens het proces de intentie te hebben gehad het geld van beleggers te investeren, en dat de inval van de FIOD hen daarin heeft belemmerd. Deze redenering getuigt volgens de rechter van weinig werkelijkheidszin. Ook verloren de verdachten, die veel geld uitgaven aan luxegoederen, hun eigen belangen volgens de rechter niet uit het oog.

De rechter kan echter niet uitsluiten dat de mannen daadwerkelijk de intentie hadden het geld van beleggers te beleggen. Met een deel van het geld is namelijk wel vastgoed aangeschaft. En het is volgens de rechter niet helder geworden welk bedrag precies door oplichting is verkregen. Al met al kwam de rechter tot een lagere straf dan geëist.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld