Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, april 22, 2010 20:29 - Geen reacties

Verdachten Palm Invest de cel in

22
apr2010

De rechter in Amsterdam heeft verdachten Danny K. en Remco V. in de fraudezaak rond vastgoedfonds Palm Invest donderdag veroordeeld tot drie jaar en zes maanden gevangenisstraf.

Daar wordt de tijd die ze in voorarrest hebben gezeten, nog afgetrokken. Ook mogen de twee voor een periode van vijf jaar niet meer het beroep van financieel dienstverlener uitoefenen.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vorige maand vijf jaar cel tegen beide mannen. Ze werden verdacht van onder meer oplichting en valsheid in geschrifte.

Volgens justitie hebben K. en V. tussen 2005 en januari 2008 een groep van enkele honderden beleggers opgelicht, die gezamenlijk voor ruim 31 miljoen euro aan obligaties kochten. De bedoeling was dat het geld zou worden belegd in onder meer vastgoed in Dubai. De twee mannen hebben volgens het OM echter ongeveer 20 miljoen euro verduisterd. Ook verdenkt justitie hen van witwassen.

De mannen zelf hebben steeds ontkend. De twee gaven toe royaal te hebben geleefd van het geld van beleggers, maar ze zouden nooit de opzet hebben gehad mensen op te lichten en zouden tot op het laatst bezig zijn geweest met het beter organiseren van hun bedrijf. Hun advocaten pleitten voor vrijspraak van oplichting en verduistering.

Bron: ANPReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld