Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, mei 18, 2009 14:47 - Geen reacties

VastNed Offices boekt minder winst

18
mei2009

VastNed Offices/Industrial (O/I) heeft last van de concurrentie op de kantorenmarkt. Het vastgoedbedrijf heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een direct resultaat, de winst uit verhuur, geboekt van 8,3 miljoen euro. Dat is een lichte daling ten opzichte van dezelfde periode in 2008.

Dat maakte het vastgoedbedrijf maandag voorbeurs bekend. Het indirect resultaat, het resultaat uit de waardeverandering van de vastgoedportefeuille, kwam uit op een verlies van 33,6 miljoen euro. Vorig jaar werd in het eerste kwartaal nog een winst geboekt van 8,9 miljoen euro.

In het eerste kwartaal was 89,7 procent van de kantoorpanden van VastNed verhuurd. Dat is een daling van 1,6 procentpunt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De daling hangt volgens VastNed samen met een pas gerenoveerd pand in Duitsland, dat nog niet is verhuurd.

Onzekerheden

VastNed verwacht dat de stijgende werkloosheid een bedreiging vormt voor de kantoormarkten. Het concern wil wegens de onzekerheden op de financiële markten geen concrete verwachtingen geven voor de rest van het jaar.

Beleggers reageerden positief op de cijfers. Een halfuur na opening van de Amsterdamse beurs stond het aandeel bijna 2 procent in de plus op 9,80 euro.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld