Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, maart 12, 2010 17:46 - Geen reacties

Vastgoedman Kroon betrokken bij omstreden havenproject

12
mrt2010

Vastgoedhandelaar Evert Kroon, die wordt verdacht van belastingfraude, heeft ook belangen in een omstreden vastgoedproject van woningcorporatie Rochdale.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Kroons bedrijf over 2008. Het gaat om een jachthaven in Amsterdam. Momenteel zit vastgoedhandelaar Evert Kroon vast op verdenking van belastingfraude.

Kroon heeft een belang van 37,5 % in de firma Landtong. Die firma is samen met Rochdale eigenaar van de jachthaven aan de Nieuwe meer.

Opmerkelijk is dat het omstreden project van Rochdale wordt onderzocht door het Amsterdamse Parket, terwijl het onderzoek naar belastingfraude in behandeling is bij het Haagse Functioneel Parket.

Enkele weken geleden deed het Amsterdamse Parket nog doorzoekingen bij makelaar Peter ter Borgh, directeur van Landtong, en de slopersfirma Steenkorrel. De directeur van Steenkorrel was destijds de verkoper van de jachthaven aan onder meer Rochdale.

Kroon Group
Al op jonge leeftijd was Evert Kroon de grootste Renault-dealer van Nederland. Op 32-jarige leeftijd verkocht hij deze onderneming aan de importeur. Met het verworven kapitaal ging hij in het onroerend goed. Momenteel is de Kroon Group actief in binnen- en buitenland.

Bron: Het Financieele DagbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld