Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, mei 12, 2010 17:26 - Geen reacties

Vastgoedbedrijf Corio boekt meer winst

12
mei2010

Corio, beheerder van vastgoed, heeft in het eerste kwartaal 12,7% meer winst behaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het Utrechtste Corio behaalde een direct resultaat van € 56 mln, tegen € 49,7 mln vorig jaar. In het directe resultaat is de winst uit verhuur opgenomen.

Het indirecte resultaat, inclusief waardeveranderingen van het vastgoed, verbeterde sterk en kwam uit op een verlies van € 12,8 mln. In dezelfde periode vorig jaar leed Corio op deze basis nog een verlies van € 154,8 mln.

Corio had in het eerste kwartaal in Frankrijk en Spanje te maken met neerwaartse herwaarderingen. De totale waarde van de vastgoedportefeuille steeg in het eerste kwartaal met 11 %.

Corio maakte in maart bekend dat het voor € 1,3 mrd winkelcentra overneemt van het Goudse Multi Corporation. Het bedrijf verwierf toen twee bestaande en vijf te ontwikkelen winkelcentra in Duitsland, een land waar Corio zijn vastgoedportefeuille al langer wilde uitbreiden.

Vorige week breidde Corio zijn belangen in Italië verder uit met de aanschaf van een 50%-belang in het winkelcentrum Porta di Roma. De andere helft is in handen van verzekeraar Allianz.

Corio verwacht dat de overname van de winkelcentra in Duitsland het directe resultaat voor 2010 ‘waarschijnlijk belangrijk doet toenemen’ ten opzichte van 2009. ‘Deze transacties zullen naar verwachting van begin af aan een positieve invloed
hebben op het directe resultaat per aandeel.’

Bron: Het Financieele DagbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld