Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, maart 12, 2010 18:44 - Geen reacties

Van den Bossche erg streng voor administratie Wonen

12
mrt2010

Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) heeft zware kritiek op de werking van het agentschap Wonen Vlaanderen. “Na elk probleem dat wordt opgelost, duikt er een nieuw probleem op”, zegt Van den Bossche. Bovendien wordt de minister niet of onvolledig op de hoogte gehouden van de problemen. Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) stelt voor om de administratie aan een audit te onderwerpen.

Huursubsidies
De uithaal van Van den Bossche heeft te maken met de achterstand in de uitbetaling van huursubsidies. Onlangs bleek dat door de invoering van een nieuw informaticasysteem sommige mensen tot negen maanden moeten wachten op hun huursubsidie. De administratie verzekerde dat het aantal probleemdossiers beperkt was en beloofde snel een oplossing.

Maar ondanks die belofte, wachten nog steeds veel mensen op de uitbetaling van hun huursubsidie. Dat kan voor minister Van den Bossche niet door de beugel. “Ik vind het onaanvaardbaar dat die huurders zo lang in de kou blijven staan”, luidt het. “Die manier van werken kan niet, en zeker niet omdat het gaat over de meest kwetsbare mensen die moeten wachten op een huursubsidie”. Bovendien lijkt het einde van de problemen niet in zicht. Zo kreeg Van den Bossche ook de melding dat er een probleem is met nieuwe aanvragen voor huursubsidies.

Probleemdossiers
Van den Bossche heeft de dienst al extra personeel aangeboden om de achterstand weg te werken, maar heeft tegelijk een overzicht van de probleemdossiers gevraagd. Ze sluit een doorlichting door de Vlaamse interne audit (IAVA) niet uit.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld