Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, juni 23, 2010 17:15 - Geen reacties

Tweede woning in Nederland is goede belegging

23
jun2010

Een tweede woning in Nederland is momenteel een goede belegging. Dat zegt Julian Entrop van Dop Makelaardij. Volgens Entrop is de waarde van recreatief onroerend goed in Nederland amper gedaald, omdat mensen korter en vaker op vakantie gaan in crisistijd. Daarbij doen ze het eigen land vaker aan.

Volgens de beurs Second Home International in de Utrechtse Jaarbeurs groeit de markt voor recreatiewoningen inderdaad. Daarom werd tijdens de beurs meer aandacht besteed aan recreatieve woningen in Nederland dan in het buitenland. De populariteit van een tweede woning in Nederland is ook te verklaren omdat je er zelf gemakkelijk gebruik van kunt maken. De tweede woning is te verhuren als recreatiewoning, maar je kunt er zelf ook je vakantie doorbrengen.

Of een tweede woning daadwerkelijk een succesvolle belegging kan worden hangt volgens Rudolf Dijkstra, commercieel manager van Tadema Vastgoed, echter maar van een ding af; de locatie. A1-locaties scoren altijd het beste. Voor makelaars is het aanbieden van recreatiewoningen wel een vak apart. Op recreatieparken gelden vaak andere regels dan bij gewone woningen, zoals het leveren van een financiële bijdrage aan zwembad en tuinonderhoud en toegankelijkheid na bepaalde uren.

Bron: VastgoedReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld