Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, april 20, 2010 15:48 - Geen reacties

Turnhout: poortgebouw Begijnhof in erfpacht

20
apr2010

Het Turnhoutse OCMW wil binnenkort het poortgebouw van het Begijnhof verpachten. Het volledige persbericht: “Wie het Begijnhof binnen of buiten gaat, kan er niet naast kijken: het imposante poortgebouw. Voor het eerst in Vlaanderen kunnen particulieren nu binnenkort ook in een dergelijk gebouw gaan wonen. Het poortgebouw maakt deel uit van maar liefst vier nieuwe erfpachten.

Het erfpachtsysteem loopt intussen al een jaar op het Turnhouts Begijnhof en de resultaten zijn erg positief.
Daarom schakelt OCMW Turnhout nu een versnelling hoger, door meteen vier verschillende woningen aan te bieden.” Drie daarvan bestaan uit meerdere huisjes. Het gaat om de woningen op nr. 6/7, 26/27, 2 en 1/83/84. Vooral dat laatste lot trekt de aandacht; het gaat om de toegangspoort van het Begijnhof. Dat gebouw kwam al voor op tekeningen uit 1642, en sindsdien is de zandsteen-façade rijkelijk gedecoreerd. Zo werd het poortgebouw de absolute blikvanger onder de begijnhofwoningen en bovendien ook geklasseerd als monument.

Het poortgebouw bestaat uit twee woonentiteiten. Op nr. 1 vind je een woon- of eetkamer, salon, WC, een slaapkamer op de eerste verdieping en een kelder. Nr. 83/84 bestaat uit een gelijkvloers met WC, keuken, eetkamer, salon en ontvangstruimte. Daarnaast is er ook een koertje met hok. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers. De tweede verdieping biedt ruimte aan twee zolders en ook de derde verdie-
ping omvat een grote zolder. De maandelijkse canon van het poortgebouw zal € 700 bedragen.
Verder gaat ook woning nr. 2 onder de hamer, eventueel door de pachter samen te voegen met de rest van het poortgebouw. Het betreft een klein huisje met keuken, zitkamer, drie slaapkamers, zolder en kelder. De canon zal € 200 bedragen. Op nr. 26/27 en nr. 6/7 vind je telkens twee aanpalende, smalle huisjes met tuin.
De woning op nr. 26/27 wordt verpacht voor een maandelijkse canon van € 420. Woning nr. 6/7 tenslotte moet de pachter maandelijks € 400 kosten.

Kijkdagen zijn voorzien op zaterdagen van 24 april tot 29 mei, telkens van 10 tot 12 uur. Op 3 juni vindt de openbare verkoop plaats, onder de deskundige leiding van notaris Szabo.”

Bron: Gazet van TurnhoutReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld