Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, januari 27, 2012 12:03 - Geen reacties

Terugverdientijd zonnepanelen vastgesteld op minder dan 7 jaar

Tags:
27
jan2012

Investeringsmodellen tonen aan dat, ook zonder de fiscale premies, de terugverdientijd van zonnepanelen op minder dan 7 jaar ligt. Een standaard installatie van 24 zonnepanelen met een totaal vermogen van 6.000Wp, aan marktconforme prijs, brengt voldoende groene stroom op om na 6,7 jaar zichzelf terugbetaald te hebben.

Met het wegvallen van de fiscale voordelen voor de installatie van energiebesparende maatregelen, heerst er een zekere onrust in de markt. Toekomstige kopers van zonnepanelen maken zich ongerust over de terugverdienwaarde, nu de belastingsaftrek in 2012 niet meer meegenomen wordt. Echter, investeringsmodellen tonen aan dat de terugverdientijd van zonnepanelen vastgesteld kan worden op minder dan 7 jaar. Dankzij een effectieve jaarlijkse opbrengst van 5.220kWh/jr wordt een jaarlijkse inkomst van € 1.305 aan groene stroom opgeleverd.

Een standaard installatie van 24 zonnepanelen wordt markconform geïnstalleerd aan € 16.536 (incl. BTW). De effectieve jaarlijkse opbrengst wordt geschat op 5.220 kWH/jr, wat neerkomt op een gemiddelde jaarlijkse opbrengst gedurende 20 jaar van € 3.749,95 aan groene stroom inkomsten en electriciteitsbesparing. De terugverdientijd wordt op die manier vastgelegd op 6,7 jaar, rekening houdende met een gemiddelde stijging van de energieprijs met 8% en een rendementsdaling van de modules met 1% per jaar (conform de fabrikant).

Na 7 jaar is de jaarlijkse opbrengst van de zonnepanelen een mooi extra inkomen. De levensduur van zonnepanelen is momenteel trouwens al vastgesteld op 30 jaar, waardoor de investering ook zeker een langetermijn visie meedraagt.

“Zonnepanelen zijn en blijven een rendabele investering”, aldus Stephan Bostoen, CEO van Bostoen nv. “Ons investeringsmodel, dat overigens door de huidige eigenaren van zonnepanelen bevestigd wordt, bewijst dat. Kiezen voor zonnepanelen is niet alleen een groene investering, maar vooral ook een financieel voordelige keuze.”

Bostoen nv is de Vlaamse referentie in de passiefbouw en tevens marktleider in Vlaanderen op het gebied van zonnepanelen.

Bron: BostoenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld