Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, november 6, 2009 15:44 - Geen reacties

Tennishal Lanaken krijgt renovatie met groen dak

06
nov2009

ATAB energiedak levert twee uur gratis stroom per dag.

ATAB nv, de referentie voor dakbedekkingen, isolatiematerialen en oplossingen voor waterdichtingen, renoveert de tennishal van Lanaken met een nieuw, groen energiedak. In amper 14 dagen werd om en bij de 600m² van het huidige platte dak met 310 zelfklevende IKO solar zonnemodules bekleed. Deze renovatie wordt verwacht 31.750
kWh per jaar of twee uur gratis stroom per dag te leveren.

tennishal-lanaken

Het ATAB energiedak is opgebouwd is uit drie componenten: PIR hoogrendement isolatie, de witte hittereflecterende dakbanen en de lichtgewicht PV-zonnemodules, en heeft zowel energiebesparende als energiecreërende  eigenschappen. De doorgedreven isolatie creëert een airco-effect binnenshuis en de PV-cellen wekken energie op.
Zodoende is dit dakconcept niet enkel duurzaam waterdicht maar eveneens optimaal geïsoleerd. Het energiedak komt op een milieuvriendelijke manier tegemoet aan de stijgende energiekost.

Groene stroom
Het vernieuwde dak van de tennishal in Lanaken werd gerenoveerd met de hittereflecterende witte dakbaan IKO reflect. De hittestralingen worden weerkaatst waardoor thermische schommelingen op het dak verminderen en de binnentemperatuur van het gebouw comfortabeler aanvoelt. Bovenop de dakbaan werden 310 van de nieuwste generatie flexibele, lichtgewicht zonnemodules gekleefd. Deze IKO solar modules wegen amper 3,5kg/m² en bieden aldus een economische en probleemloze oplossing zonder dat hiervoor fundamentele wijzigingen aan de dakconstructie nodig zijn. De plaatsing gebeurt uiterst efficiënt, in amper twee weken, zonder de activiteiten binnen het gebouw te beïnvloeden. Elke module levert 128Wp stroom, wat neerkomt op een totaal rendement van 39.680 Wp. Het nieuwe energiedak in Lanaken is aangesloten op het net en wordt verwacht 31.750 kWh per jaar op te brengen. Concreet betekent dit dat elke tennisbaan van de hal 365 dagen per jaar kan genieten van twee uur gratis verlichting, elke dag. Het nieuwe energiedak van de tennishal van Lanaken is het derde in zijn soort in België.

www.atab.com

Bron: AtabReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld