Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, november 4, 2010 9:44 - 9 Reacties

Stroom bouwklachten stopt niet

04
nov2010

Bij het speciale meldpunt van de federale overheidsdienst Economie voor misnoegde bouwers zijn op zeven maanden tijd 1.006 klachten binnengelopen over aannemers en makelaars. Het meldpunt blijft bestaan en wordt op termijn een bemiddelingsorgaan, schrijft De Morgen.

“We willen de bouwsector zeker niet met de vinger wijzen, maar op deze manier kunnen we de cowboys identificeren die de sector verzieken”, zegt Arne Vandendriessche, woordvoerder van federaal minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld), in de krant. De minister richtte het meldpunt in maart op.

Een vijfde van de klachten ging over constructiefouten en technische wanprestaties. Een werf die stilligt ondanks het betaalde voorschot bracht 56 bouwers tot bij het meldpunt, al kan de FOD Economie dit euvel niet verhelpen.

Zestig klachten kon de FOD Economie wel ter harte nemen, wanneer het ging om inbreuken tegen de economische wetgeving. In 46 gevallen werden bouwers geconfronteerd met een failliete aannemer die met de noorderzon verdween. Ook namen sommige bouwondernemers het niet zo nauw met de noodzakelijke vergunningen. (belga/sps)

Bron: hln.be9 Comments

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Henk
jun 8, 2011 17:06

HELP! HELP! HELP!
We hebben alleen maar problemen (al een aantal jaren) met een sleutel-op-de-deur firma uit Bocholt en met zijn onderaannemers. De problemen worden maar niet opgelost. Waar kunnen we terecht en wat kunnen we doen? Zijn er op internet mogelijkheden om in contact te komen met lotgenoten of plaatsen waar we ons verhaal kunnen doen?

Henk
nov 29, 2011 11:45

Wie heeft er minder goede ervaringen met sleutel-op-de-deur firma Beko in Bocholt hoe zijn de problemen opgelost?

In mei 2011 is bouwonderneming beko gestart met het repareren van het tegelwerk op badkamer en wc omdat we in 2008 vochtproblemen hadden op de slaapkamer. De wandtegels zaten allemaal los en waren de oorzaak van het doorslaand vocht. Na lang wachten en aandringen is uiteindelijk toegezegd om de tegels te vervangen. Vandaag (29 november 2011) kunnen we nog steeds niet onder de douche omdat er aan 3 kanten een lekkage is, die maar niet verholpen wordt. Door het vocht laat het spakwerk op de muren van slaapkamer en hal los en staat er schimmel op het kozijn en de muren. De door ons zelf betaalde douchewand sluit inmiddels niet meer en originele onderdelen zijn vervangen door kit. Intussen is 4x getracht om de douche waterdicht te krijgen. Er zitten 4 lagen kit op (ook waar geen kit moet zitten), maar het lekt nog steeds. In de rest van de badkamer vallen de voegen uit het tegelwerk, zitten er gaatjes in het voegwerk, is er tussen vloer en plafond een cm ruimte tussen met het tegelwerk en lopen de voegen niet door. De wanden zijn naar heet plafond niet afgewerkt. Op sommige plaatsen zijn de tegels zelfs niet gevoegd. Ook zijn er stukken uit de tegels en staat de badwand los.
Op de wc zitten de tegels los tegen de muur en is er tussen de vloer en de wand een ruimte van een centimeter. Kortom: in tegenstelling tot wat de website van Beko beloofd is de afwerking zéér slecht. We krijgen bovendien geen gelijk en volgens Beko is alles in orde.
We vragen ons af of er in België geen instantie is die ons kan helpen zonder dat we direct veel geld aan gerechtskosten of bemiddeling kwijt zijn. Ook vragen we ons af of Beko zo ongestoord slecht werk kan blijven afleveren. We zijn in ieder geval erg teleurgesteld in het werk dat Beko levert en het verhelpen van onze klachten.

yvonne stal
jun 3, 2012 21:52

Graag een reactie over de verdere afloop,ivm gelijkaardige problemen met Beko.
Alvast bedankt.

Yvonne Stal

Hendrik
jun 8, 2012 4:57

Misschien eens melden aan de beroepsorganisatie waarvan de firma lid is? Hebben zij een verzoeningscommissie?

gerda
dec 15, 2012 14:52

NV DE REU uit Webbekom plaatste klinkers zonder hellingsgraad voor het hemelwater.
De blauwe steen plaatste hij hoger dan de klinkers en eveneens de boordstenen.
Al het water loopt in de spouw van de woning.
Wie heeft er nog problemen met deze firma?

Kurt
okt 12, 2014 11:06

Ook wij hebben diverse problemen met de firma Beko van Bocholt die maar niet opgelost geraken.

liese
okt 27, 2014 6:02

Kurt? Zoals welke problemen want wij willen met hun eventueel in zee gaan?

lassie
okt 31, 2014 21:16

Liese, Als ik u een goede raad mag geven, ga niet met Beko in zee. Wij zitten ook met problemen die maar niet worden opgelost door hun.

Bacardi
jun 21, 2016 22:33

Wij hebben niks als lof over de firma Beko uit Bocholt, wij hebben er zelfs ons twee woningen door laten realiseren… Alles volgd elkaar zeer goed op, zeer goede vakmannen allemaal…
Het zal ook wel aan de aard van het beestje liggen als het onderling klikt , er zijn ook van die mensen die wel op alles iets te mekkeren hebben…

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld