Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, mei 18, 2011 20:44 - Geen reacties

Steenrijke aannemer trekt doodleuk stempelgeld

18
mei2011

Didier De Witte heeft als zaakvoerder van een bouwfirma al ettelijke grootschalige projecten verwezenlijkt. Vandaag laat hij zelfs het grootste hotel van Gent verrijzen voor de prestigieuze Hiltonketen. Maar ’s mans geldhonger is niet te stelpen: hij misleidde vier jaar lang de RVA om stempelgeld te kunnen opstrijken.

Didier De Witte haalde de afgelopen jaren met de regelmaat van een klok het nieuws. Telkens kon hij weer een nieuw, grootschalig project aankondigen van Creative Construction and Renovation (CCR), zijn bouwfirma uit Destelbergen. Die is gespecialiseerd in residentiële projecten.

Vooral grote luxehotels zijn het stokpaardje van De Witte. Hij bouwde er in het Brusselse en in Aalst, en in het Gentse stadscentrum staan er zelfs drie: Hotel de Flandre aan de Poel, het Gravensteenhotel in de Jan Breydelstraat en het Ghent River Hotel aan het Anseeleplein.

Geen kleine speler
In 2009 begon CCR op de terreinen van de vroegere Sint-Amandusschool aan de bouw van wat met 150 kamers en 40 luxestudio’s het grootste hotel van de Arteveldestad moet worden. ‘Het contract moet nog worden ondertekend, maar wij hebben met Hilton op alle vlakken een akkoord dat zij ons hotel zullen uitbaten. Het is 99procent zeker dat Hilton naar Gent komt’, pochte De Witte toen in onze krant.

In 2006 voerde zijn bedrijf een kapitaalsverhoging door tot 13miljoen euro. De activa van de firma CCR werden in 2009 geschat op 35miljoen euro. Geen kleine speler dus in de bouwwereld.

Het is dan ook verbijsterend te moeten vaststellen dat Didier De Witte voor de correctionele rechtbank is gedaagd voor fraude met werkloosheidsuitkeringen.

Twee jaar geleden kwam aan het licht dat de projectontwikkelaar al vier jaar lang doodleuk was ingeschreven bij de RVA als werkzoekende. Niet gehinderd door enige schaamte trok de ondernemer tussen mei 2005 en mei 2009 39.847,07 euro stempelgeld. Als werkzoekend gezinshoofd streek hij iedere maand 800 à 900 euro op als extraatje.

‘Zoon leidt bedrijf’
De Witte leidde de RVA om de tuin omdat hij officieel geen enkele functie bekleedt in de bouwfirma CCR. Op papier is zijn zoon Thomas bedrijfsleider. Maar in de praktijk organiseerde Didier De Witte alle werken. Omdat hij wel nog bestuurder was van vier andere vennootschappen, kon hij door het Gentse arbeidsauditoraat worden vervolgd. Bovendien bleek dat hij was gedomicilieerd in de Dominicaanse Republiek en dus sowieso niet kon stempelen in ons land.

Vandaag hoort De Witte van de rechter of hij al de onterecht verkregen bedragen uit de RVA-kas moet terugbetalen. Hij loopt ook het risico op een celstraf van 1jaar en een geldboete van 55.000 euro.

Roemeense illegalen
Didier De Witte heeft overigens geen onbesproken verleden. Er loopt nog altijd een juridische procedure tegen CCR in verband met twintig bouwovertredingen bij de oprichting van een appartementencomplex aan het Kluisbos in Halle.

In 2007 werd De Witte al veroordeeld tot een jaar cel omdat hij achttien Roemeense illegale arbeiders tegen een hongerloon van maximaal 5euro liet werken aan de bouw van zijn Gentse viersterrenhotels.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld