Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, juni 9, 2010 16:25 - Geen reacties

Steeds meer gemeenten verlagen bouwleges

Tags:
09
jun2010

Steeds meer gemeenten gaan ertoe over hun bouwleges aan een maximum te binden of een degressief tarief in te stellen. De legeskosten gaan dan boven een bepaald bedrag naar beneden. Dit stelt IGG Bouwkostenadvies, een bureau dat gemeenten adviseert over onder meer de berekening van bouwleges.

Wageningen vormt het meest recente voorbeeld. De gemeenteraad behandelt hier binnenkort het voorstel om een maximum van 200.000 euro in te stellen. Tot de gemeenten die Wageningen voorgingen, behoren Amstelveen, Venray, Slochteren en Oude IJsselstreek. Een van de redenen om de leges te verlagen, is verbetering van de concurrentiepositie. Lagere legeskosten maken een gemeente aantrekkelijker voor ontwikkelaars. Wageningen hoopt op deze manier een groot nieuwbouwplan van FrieslandCampina binnen te halen.

Een ander motief kan zijn dat diverse gemeenten voor de rechter gedaagd zijn, omdat ze te hoge tarieven hanteerden. `Ik kan me voorstellen dat gemeenten bang zijn geworden dat zij een proces aan de broek krijgen`, zegt bouweconomisch adviseur Jeroen de Wilde van IGG Bouwkostenadvies.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld