Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, december 30, 2009 18:26 - Geen reacties

Stationsgebouwen S-K-Waver, Mortsel en Niel zijn te huur

30
dec2009

De NMBS biedt de stationsgebouwen van Sint-Katelijne-Waver, Mortsel en Niel te huur aan. Naast extra inkomsten zorgt de verhuur ook voor extra sociale controle in de stationsomgeving. Net zoals bij de reeds verhuurde stations van Hove, Duffel en Berlaar bieden de gebouwen heel wat horecamogelijkheden.

“We kiezen bewust voor verhuur en niet voor verkoop omdat we zo de kans openhouden om de gebouwen opnieuw in gebruik te nemen, mocht dat nodig blijken”, vertelt woordvoerder Paul Van Aelst. “We zien het een beetje als onze verplichting om die mogelijkheid open te houden. Het station in Mortsel werd geruime tijd gebruikt door het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Amadeus. De binnenruimte en het grote terras geven de mogelijkheid om er een horecazaak uit te bouwen. Het station van Sint-Katelijne-Waver is aan de buitenzijde fraai gerenoveerd en biedt met zijn twee verdiepingen heel wat ruimte. Omdat de binnenkant een forse investering vergt, wordt de eigendom voor vijftig jaar in erfpacht aangeboden. Zowel een woonfunctie als een commerciële activiteit hoort hier tot de mogelijkheden.”

Niel
“Ook het voormalige stationsgebouw van Niel biedt door zijn gunstige ligging de kans voor een commerciële activiteit op de gelijkvloerse verdieping. Het pand heeft wat te lijden gehad onder twee jaar leegstand, maar de NMBS-Holding zal de toekomstige huurder helpen om de opfrisbeurt rond te krijgen.”

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld