Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op maandag, juni 28, 2010 21:10 - Geen reacties

Spaanse vastgoedreus vraagt gerechtelijk akkoord aan

28
jun2010

Sacresa, een van de grootste Spaanse vastgoedgroepen, zit aan de grond en vraagt bescherming tegen zijn schuldeisers.

Als gevolg van de financiële crisis en de problemen in de Spaanse vastgoedsector heeft Sacresa aan de rechter bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd. Het bedrijf kampt met een schuldenberg van 1,8 miljard euro. De banken zouden een herfinanciering hebben geweigerd.

Volgens de krant La Vanguardia zou Sacresa als onderpand voor ongeveer 1 miljard euro gebouwen en gronden hebben aangeboden, maar de schuldeisers volharden in hun weigering.

De teleurgang van Sacresa is het op twee na grootste bankroet ooit van een bedrijf uit de Spaanse vastgoedsector. Eerder gingen al de groepen Martinsa Fadesa (7 miljard euro schulden) en Habitat (3 miljard euro schulden) over de kop.

Sacresa is eigendom van zakenman Román Sanahuja uit Barcelona. Die had ten tijde van de vastgoedboom goed geboerd: in 2007 nam hij zijn veel grotere concurrent Metrovacesa over. Maar sinds de crisis werden al heel wat participaties noodgedwongen van de hand gedaan.

De Spaanse vastgoedsector staat bij de banken voor maar liefst 325 miljard euro in het krijt. Naar schatting staan er nog 1 miljoen woningen in het land te koop, die ondanks de dalende prijzen geen koper vinden.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld