Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld, Speciale gebouwen - Gepost op donderdag, april 29, 2010 16:27 - 1 Reactie

Spaans huis volgt de zon

29
apr2010

Een huis dat de zon volgt, zodat je altijd zon in huis hebt: dat is te vinden in het Spaanse Zaragoza. Na het ronddraaiende huis in België en het ronddraaiende hotel in Kroatië is er nu dus een Spaans huis waarvan de twee bovenste verdiepingen op draaischijven zijn geplaatst. Het huis kreeg de naam ‘Sunflower House’, naar de zonnebloemen die ook meedraaien met de zon.

Ingebouwde sensoren reageren op het zonlicht en zorgen ervoor dat elektrische motoren het huis bewegen, zo schrijft nu.nl. Er wordt gewerkt aan een nieuwe, groenere versie met motoren die werken op zonne-energie. De huidige motoren verbruiken al minder stroom dan een microgolf.

Praktisch
Het huis heeft al fans die het een fantastisch idee vinden dat ze zich nooit moeten afvragen waar de zon is. Maar de vraag is of het huis wel zo praktisch is als het lijkt. In Spanje kan het zomers wel erg heet worden, en zou een huis dan niet net voor verkoeling moeten zorgen?

Een huis dat continu de zon binnenlaat, zal waarschijnlijk meer op een sauna lijken. Bovendien hebben de twee verdiepingen geen handig zonneterras of ingebouwd zwembad waar je werkelijk kan profiteren van de zon…

Bron: Het Laatste Nieuws1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Zonhuis « Gespot by Sab
mei 8, 2010 17:02

[…] te blijven spelen, maar zeker gezien deze uitblijvende lente lijkt me dit een heel slimme zet; in Zaragoza is een huis gebouwd wat altijd ergens zon vangt en volledig door de zon wordt verwarmd. Daardoor […]

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld