Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op zaterdag, maart 12, 2011 17:20 - Geen reacties

Sociaal Wonen kan vraag naar leningen niet volgen

12
mrt2011

De voorbije weken bleek dat het Vlaamse Woningfonds in zware financiële problemen zit. Maar ook de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) kampt met geldproblemen. Wekenlang moest de maatschappij aan kandidaat-leners zeggen dat ze nog geen budgetten had voor 2011.

Vrijdag werden de budgetten uiteindelijk vrijgegeven, maar in Oost-Vlaanderen was het geld in enkele uren al op door de lange wachtlijst, schrijven de Coreliokranten.

Zwaar ongezond
“Het Vlaams Woningfonds, dat sociale leningen verstrekt aan gezinnen mét kinderen, heeft wel geld op de rekening staan, maar is voor de lange termijn financieel zwaar ongezond. Het Woningfonds kan nog wel leningen geven maar maakt al jaren constant verlies en is bijna door haar reserves heen. Bovendien verloor ze nog 50 miljoen euro in een IJslandse operatie”, schrijven de kranten. Nu blijkt dat de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) die ook sociale leningen verstrekt en toen geprezen werd omdat ze wél financieel gezond is, dus met andere problemen te kampen heeft. Met pijnlijke gevolgen voor sommige kandidaten.

“Schrijnend”, geeft de woordvoerder van minister Van den Bossche toe. “Precies om daaraan een einde te maken willen we de twee sociale leningsmaatschappijen samen voegen. Nu heeft de ene op het eind van het jaar geld over, terwijl het geld bij de andere in een mum van tijd op is.”

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld