Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, mei 10, 2010 16:36 - Geen reacties

Snelle renovatie, minder overlast

Tags:
10
mei2010

Renovatie binnen een maand, voor een overzichtelijke prijs en met enorme resultaten op het gebied van energiebesparing. Dat belooft het nieuwe concept de inschuifwoning.

De inschuifwoning is een totaalconcept waarbij verschillende partners uit de renovatieketen samenwerken. Het is in eerste instantie ontwikkeld voor eengezinswoningen uit de jaren 60. De woning wordt compleet gestript; alleen fundering en zijmuren blijven staan. Daarna schuiven de vloer- en muurdelen in de woning en begint montage en afwerking. De moderne materialen maken de woning energiezuiniger en doordat woningen dezelfde maten behouden is er geen bouwvergunning nodig. Dit alles kost bij de pilot 66.000 euro per woning. Eventueel is (met subsidie) ook warmtekrachtkoppeling en zonne-energie mogelijk.

Woningbedrijf Koggenland en Pré Wonen in Haarlem dachten mee met de conceptontwikkeling. Maaikel Meijners, opzichter bij Woningbedrijf Koggenland: ‘Het is een gedurfd concept, omdat je de woning vrijwel helemaal sloopt en daar een nieuwe woning inschuift. En dat in een zeer korte tijd. We gaan de inschuifwoning nog toetsen aan het nieuwe bouwbesluit. Als dat akkoord is, doen wij mee met de pilot. We zijn vooral benieuwd wat de bewoners ervan vinden, die moeten toch een maand hun huis uit.’

Bron: Aedesnet.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld