Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, mei 25, 2010 13:04 - Geen reacties

Slotcommuniqué REALTY 2010

Tags: ,
25
mei2010

De tweede editie van REALTY zit erop en het is goed geweest want na 3 dagen van succesvol contacten leggen, waren alle deelnemers het er unaniem over eens: REALTY heeft bewezen dat er binnen de vastgoedsector effectief plaats is voor een professioneel beursplatform waar alle vastgoedprofessionals elkaar kunnen ontmoeten. Deze cruciale tweede editie heeft dan ook de hoge verwachtingen ingelost.

Met 3.415 deelnemers, overtreft REALTY het aantal van vorig jaar met zo’n 12%.Exposanten en organisatoren waren het erover eens dat ook de kwaliteit van de bezoekers dit jaar nog hoger was dan de eerste editie. Bovendien blijkt uit de eerste analyses dat de deelnemers veel meer tijd hebben gespendeerd op de beurs.

De 102 exposanten van deze tweede editie, 17 meer dan in 2009, waren alvast erg tevreden over hun deelname. De meesten willen er in 2011 dan ook opnieuw bij te zijn.

Naast het beursgedeelte, konden ook de randactiviteiten op heel wat bijval rekenen. Meer dan 150 deelnemers woonden de officiële inauguratie door Minister-President Charles Picqué bij. Hij refereerde aan de beurs als een noodzaak om de Belgische vastgoedwereld verder te laten groeien en beklemtoonde het belang van een nauwere samenwerking tussen overheid en privé om te beantwoorden aan de vastgoedbehoeften van morgen. Eric Verbeeck, oorzitter van BVS-UPSI, voegde er later nog aan toe dat ook de inbreng van internationale vastgoedbeleggers cruciaal is voor de verdere ontwikkeling van de sector in België.

In totaal namen trouwens meer dan 50 internationale beleggers deel aan de beurs. Zij toonden hun appreciatie voor de service waarop ze konden rekenen, met hotelovernachting, persoonlijke shuttle service en het onthaal op de beurs. Ook viel op dat de meet & greetsessies tussen exposanten en internationale investeerders, die voor de eerste keer plaatsvonden, door beide partijen werden gewaardeerd.

Naast het beursgedeelte waren er ook heel wat interessante seminars. De uiteenzetting van Jordi Sacristàn Adriá (Barcelona), over fundraising en urban policy, i.s.m. ULI, werd gesmaakt alsook het seminar i.s.m. BLRW waar Roland Kahn het had over de aantrekkelijkheid van de Belgische retailmarkt. Daarnaast zaten ook de zalen bij de randseminaries aardig vol.

Uiteindelijk bleken het de meer informele initiatieven van exposanten die zorgden voor de ultieme sfeer, vooral dan op woensdag 19 mei. Het was er bij momenten letterlijk “over de koppen lopen”. Vanaf 20u werd het vervolg ingezet tijdens de Exhibitor Night waar het kruim van de vastgoedwereld op aanwezig was.

Het is duidelijk dat de derde editie van REALTY zal kunnen voortbouwen op het succes van dit jaar. Het optimisme in de vastgoedsector lijkt alvast terug te keren. Afspraak op 24, 25 en 26 mei in Tour & Taxis voor REALTY 2011.

Beeldmateriaal
Beeldmateriaal en filmpjes zijn beschikbaar via deze link : http://www.realty-brussels.com/Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld