Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juni 24, 2010 18:15 - Geen reacties

Scholen van Morgen in stroomversnelling

24
jun2010

Het heeft wat op zich laten wachten, maar nu is de operatie scholenbouw echt goed van start gegaan. Vanavond 24 juni organiseert Fortis Real Estate een algemene opendeuravond om allerhande nieuwe mensen aan te trekken en op 30 juni wordt er om 10 u. in Brussel een bijkomende informatiesessie specifiek rond scholenbouw georganiseerd voor geïnteresseerde architecten.

Enkele weken geleden werd in aanwezigheid van Vlaams Minister-president Kris Peeters en de Vlaamse Ministers Philippe Muyters en Pascal Smet de DBFM-vennootschap opgericht. Deze entiteit , omgedoopt tot “DBFM Scholen van Morgen” zal tussen vandaag en 2016 over heel Vlaanderen zowat 200 schoolgebouwen ontwerpen, financieren en bouwen, verspreid over alle netten en dit voor een totale projectwaarde van € 1,5 miljard. De vennootschap zal in de eerstkomende 30 jaar na oplevering deze gebouwen tegen een vergoeding ter beschikking stellen en onderhouden.

Na deze periode worden de gebouwen eigendom van de Inrichtende Macht van de scholen. Deze PPS-constructie is een samenwerking van Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion) en de Vlaamse ParticipatieMaatschappij (samen NV Schoolinvest) enerzijds en Fortis Real Estate (Ageas) en BNP Paribas Fortis Bank (samen FScholen) anderzijds.

PPS-constructie

Sinds 1994 is er een sterke stijging van het aantal scholen dat bij Agion een dossier heeft ingediend voor de medefinanciering van de bouw van nieuwe schoolinfrastructuur. De wachtlijst die ontstond door die toenemende vraag is intussen dermate aangegroeid dat scholen vaak langer dan 10 jaar moeten wachten op de financiering van hun project.

Daarom besloot de vorige Vlaamse Regering in 2005 om via een alternatieve financiering een inhaaloperatie op te zetten en dit binnen een PPS-constructie. Het werd een complex project niet alleen door de omvang en het ontbreken van bestaande vergelijkbare situaties maar ook vanwege het grote aantal betrokken partners en de rijke diversiteit in het Vlaamse onderwijslandschap.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld