Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juli 16, 2009 21:18 - Geen reacties

Ruim honderd Belgische klachten tegen verhuurder vakantiehuisjes

16
jul2009

De FOD Economie heeft al 115 klachten ontvangen tegen de Nederlandse verhuurder van vakantiehuisjes die ervan verdacht wordt talloze reizigers te hebben opgelicht. Dat meldt woordvoerster Chantal De Pauw donderdag. In Nederland ontving de politie van Groningen tot nu toe al ongeveer 175 aangiften.

Twee weken geleden raakte bekend dat vakantiegangers die via een Groningse website een vakantiehuisje of -appartement in Spanje gehuurd hadden, bij aankomst hun woonst niet vonden of merkten dat die al verhuurd was. Het ging om de website villaspanjehuren.nl, die intussen is afgesloten.

De minister van Ondernemen, Vincent Van Quickenborne, had de Belgische slachtoffers opgeroepen zich bij de FOD Economie te melden. Donderdag stond de teller op 115 klachten. ‘We verwachten dat dat aantal niet meer fel zal stijgen’, aldus De Pauw. De klachten worden nu verwerkt, en zullen daarna aan de politie van Groningen worden overgemaakt.

In Nederland blijven de aangiften binnenstromen, meldt een woordvoerster van de politie. Op sommige dagen komen meer dan dertig klachten binnen. Daarbij zijn ook klachten van Belgen, die hun aangifte rechtstreeks aan de Nederlandse politie overmaakten.

De gedupeerden zijn mensen die tevergeefs naar Spanje waren gereisd, of er nog met vakantie zouden gaan. De slachtoffers werden voor gemiddeld 2.000 euro opgelicht. De 41-jarige eigenaar van het bedrijf uit Groningen is nog steeds spoorloos. Er is een internationaal arrestatiebevel tegen de man uitgevaardigd. Alles samen zou zijn zwendel hem zeker 350.000 euro opgeleverd hebben.

Bron: De StandaardReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld