Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, augustus 28, 2012 11:13 - Geen reacties

QUICK bouwt eerste qubic-restaurant

Tags:
28
aug2012

QUBIC COMBINEERT OPTIMAAL KLANTENCOMFORT MET MAXIMALE FUNCTIONALITEIT

Op 28 augustus opent het 88ste Quick-restaurant in België zijn deuren. Het restaurant in Flémalle werd gebouwd volgens het Qubic-model, waarbij een energiezuinige omgeving centraal staat.

Op de as Luik-Hoei bouwt Quick zijn allereerste Belgische restaurant volgens het moderne en energiezuinige Qubic-concept. Hierbij staan een integratie in de omgeving en energiezuinigheid centraal. Voor de uitwerking van het Qubic-bouwconcept werkte Quick samen met het architectenbureau Lahon & Partners en het Limburgse bouwbedrijf NV Mathieu Gijbels, die ook zullen instaan voor de realisatie van drie toekomstige Quick-projecten. Het resultaat? Een architecturaal hoogstandje!

De Quick Qubic is opgebouwd uit twee parallellepipedi (het gelijkvloers en de verdieping) die geschranst opeengestapeld zijn. De combinatie van geraffineerde staalplaten met een ‘casquette’ en ‘drivedaken’ legt een onverwacht accent op de vooruitspringende gevel en langgerekte zijkanten van het gebouw. De witte accenten van het Quick-logo en de merknaam op de antracietgrijze gevels en de rode uitsprong van de Magic Planet springen hierbij in het oog.

Om een zo energiezuinig mogelijk gebouw te construeren, werd bij de gebruikte materialen in hoge mate rekening gehouden met ecologische aspecten en de duurzaamheid van de gekozen materialen. Zo voldoen alle
isolatiewaarden van de gebruikte materialen aan de huidige EPB-wetgeving. Grote verticale ramen in de zijgevels van het gebouw zorgen, samen met glaspartijen in de voorgevel, voor een overvloed aan daglicht.

Twee ‘Lightcatchers’ boven de belangrijkste gang en wachtzone aan de kassa versterken via automatisch wendbare spiegels bovendien het daglicht in de middenzone van het restaurant. Ook in de klimatisatie van het gebouw werd het aspect energiezuinigheid doorgetrokken: twaalf verschillende groepen warmtewisselaars staan in voor een perfecte klimatisatie van de zaal, de sanitaire ruimte, keuken en nutslokalen.

Naast een keuze voor duurzame bouwmaterialen, trekt Quick dit ecologische aspect ook door in het interieur met het vernieuwde Oasis-decor. Hierin voeren de fris groene, witte en houttinten de boventoon en wordt het comfort van de klant verhoogd. Met het moderne Oasis-decor dat een gevoel van vrijheid, ruimte en gezelligheid creëert, biedt Quick een antwoord op de verwachtingen van de hedendaagse consumenten.

Tot slot stond bij de bouw van dit restaurant een integratie binnen de omgeving centraal. Een vlotte verkeersafwikkeling en een veilige oversteekzone voor voetgangers, die meteen ook toegang geeft tot de terraszone, verhogen sterk de mobiliteit rondom het gebouw. Dankzij het unieke ontwerp van de Qubic, met zijn minimale bodemafdruk en spitsvondige materialen kan men bovendien de constructie van het restaurant aanpassen aan het terrein en de omgeving, zonder de unieke look-en-feel te verliezen. Het nieuwe iconische en functionele gebouw gaat hierdoor volledig op in zijn omgeving.

Het nieuwe Quick-restaurant creëert 25 banen en biedt 140 zitplaatsen aan. Het Quick-restaurant in Flémalle is elke dag open van 9u00 tot 23u00. Op vrijdag en zaterdag is de drive-in open tot middernacht. Het restaurant bevindt zich aan de N617 richting Hoei, ter hoogte van het commerciële centrum Shopping Flémalle. Het adres is Rue du Passage d’Eau, 2, 4400 Flémalle.

Bron: QuickReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld