Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, januari 7, 2010 18:02 - Geen reacties

Publicatie Open Oproep 19

07
jan2010

Midden januari 2010 verschijnt Open Oproep 19. Opmerkelijk voor Open Oproep 19 is de sterke vertegenwoordiging van Gent met 7 projecten. Bouwheer zijn onder meer Stad Gent, Hogeschool Gent en een vzw.
Opvallend is ook dat heel wat lokale overheden investeren in hun culturele infrastructuur. Onder de bouwheren vinden we bijvoorbeeld een academie en een streekbezoekerscentrum. Open Oproep 19 telt 14 schoolprojecten, 3 infrastructuur- en evenveel cultuurprojecten. Verder noteert Open Oproep 19 een woon-, een stedenbouw-, een dienstenproject en 2 projecten publiek domein. Ten slotte zijn een aantal gemeenten op zoek naar sterke kwalitatieve concepten voor hun structuurplanning.

De lancering modelprojecten voor de inhaaloperatie scholenbouw is een feit. De modelprojecten zijn een nieuwe stap in de operatie scholenbouw. Het decreet van 7 juli 2006 trok die inhaalbeweging op gang en voorziet in een publiek-private financiering. Daarvoor is op 18 maart 2009 de NV School Invest opgericht, een dochtervennootschap van AGIOn, die de Vlaamse overheid vertegenwoordigt in DBFM-vennootschap (Design-Build-Finance-Maintain) samen met de Vlaamse overheid een private partner 1 miljard euro in nieuwe schoolgebouwen. In afwachting van de formele start van de DBFM-operatie heeft de NV School Invest een aantal voorbereidende werkzaamheden opgestart waarbij al een aantal ontwerpers kunnen aangesteld worden.

Lees verder op www.vlaamsearchitectuur.be

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld