Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, juni 2, 2010 16:47 - Geen reacties

Provincie gaat akkoord met 300 nieuwe woningen aan Schelde in Hemiksem

02
jun2010

De deputatie van de provincie Antwerpen heeft op advies van bevoegd gedeputeerde Koen Helsen (Open Vld) het ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldeboord in Hemiksem goedgekeurd. Hierdoor kan de bouw van ruim 300 woningen tussen de Schelde en de Schelleakker van start gaan.

Deze zone van 14,50 hectare ligt aan de Schelde en grenst aan het bedrijventerrein van Bekaert. Het gebied omvat een voormalig industrieterrein dat zwaar vervuild is en waarvoor een procedure werd opgestart die een sanering mogelijk maakt.

“Het ruimtelijk uitvoeringsplan voorziet in twee woonzones met daartussen een ecologisch park”, zegt Helsen. “In de woonzone aan de Schelde, die door de nv Vooruitzicht ontwikkeld zal worden, komen 235 woningen. Ook kleinhandel, kantoren en diensten zijn toegelaten.”

Daarnaast zijn haaks om de Schelleakker heen nieuwe straten met één- en meergezinswoningen gepland. Deze nieuwe woonwijk zal uitgebreid worden naar het huidige voetbalveld, wanneer voetbalclub Oxford verhuisd is naar de terreinen aan de sporthal van Hemiksem.

“Met de opmaak van dit ruimtelijk uitvoeringsplan kan een mooi en ambitieus woonproject gerealiseerd worden, met ruimte voor wonen, groen en recreatie”, aldus Helsen.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld