Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, juni 14, 2010 14:10 - Geen reacties

Protest tegen wooninbreiding

14
jun2010

De bewoners van Voordries, Achterdries, Meerstraat en Geraardbergsesteenweg in Oosterzele hebben tijdens een infovergadering over het ruimtelijk structuurplan geprotesteerd tegen de mogelijke komst van een verkaveling in het gebied dat aan hun eigendommen grenst.

Dit binnengebied staat in het plan aangeduid voor woonuitbreiding. De bewoners willen dat niet. Het gemeentebestuur ziet echter geen andere alternatieven en moet van de hogere overheid bijkomend woongebied aanduiden.

Oosterzele moet tegen 2017 verplicht in 303 woningen voorzien, inclusief sociale woningen. De gemeente heeft nog 1.142 beschikbare percelen, die echter niet allemaal te gebruiken zijn. Om het perspectief van 2017 te halen lijken zich geen problemen te stellen. Maar voor de periode erna stelt zich wel een probleem.

Oosterzele mag voor woonuitbreiding niet verder aan lintbebouwing doen en geen open agrarische gebieden aansnijden. Inbreiding is de enige optie. En daarvoor werd het gebied tussen Voor- en Achterdries, Meerstraat en Geraardbergse Steenweg ingekleurd als reservegebied voor mogelijke woningen.

Bron: regiozottegem.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld