Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, februari 11, 2010 19:22 - Geen reacties

Projectontwikkelaars vrezen hogere bouwprijs

11
feb2010

Neprom, de vereniging voor Nederlandse projectontwikkelaars, vreest voor een hogere bouwprijs. Wienke Bodewes, sinds december 2009 de voorzitter van Neprom, verklaart dat de woningbouwproductie de komende jaren zal dalen naar 50.000 tot 60.000 stuks per jaar. In de komende jaren vindt een enorme terugval in de bouwproductie plaats, en als er te weinig bouwcapaciteit overblijft zullen de bouwprijzen stijgen.

Bodewes verwacht dat het herstel van de kantorenmarkt eveneens lang zal duren. Momenteel is er een groot overschot aan vierkante meters. De winkelmarkt zal de komende jaren stabiliseren, aangezien de bestedingskracht van consumenten in het gunstigste geval op hetzelfde niveau blijft. Daarnaast komen er overheidsbezuinigingen aan, en door de problemen op de financiële markt is het lastiger geworden om vastgoed te financieren.

Neprom zal zich de komende jaren inzetten voor kennisontwikkeling. Tevens zullen de wensen van eindgebruikers meer nadruk krijgen, en het thema duurzaamheid wordt nadrukkelijk op de agenda geplaatst. Een ander speerpunt is integriteit. De gedragscode voor de leden van Neprom is inmiddels bindend verklaard, en hen is verzocht om een transactieregister bij te houden met alle aan- en verkopen.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld