Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, april 15, 2010 17:21 - Geen reacties

Projectontwikkelaar weigert grond af te nemen

15
apr2010

Projectontwikkelaar Megahome weigert bouwrijpe grond af te nemen. Daardoor loopt de gemeente Emmen 15 miljoen euro mis. Donderdagmiddag diende hierover een kort geding tussen de gemeente en Megahome.

Megahome wil de 6,5 hectare bouwrijpe grond niet afnemen vanwege de crisis op de woningmarkt. Megahome dient zich echter te houden aan een overeenkomst met de gemeente om 1175 woningen te ontwikkelen in de eerste fase van de woonwijk Delftlanden in Emmen. De projectontwikkelaar liet de gemeente weten de grondaankoop voor onbepaalde tijd op te schorten.

Daar ging de gemeente niet mee akkoord. “We willen deze woonwijk volgens planning ontwikkelen”, aldus een woordvoerder. “Daarom hebben we Megahome voorgesteld om de grond terug te nemen en aan te bieden aan een andere projectontwikkelaar. Daar gingen ze niet mee akkoord. Toen werden we gedwongen om een kort geding aan te spannen.” De rechter moet beslissen of de gemeente de grond aan een andere ontwikkelaar mag aanbieden of dat Megahome toch de grond moet afnemen.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld