Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op dinsdag, augustus 10, 2010 15:24 - Geen reacties

Peking zet stresstest op hypotheken in

Tags:
10
aug2010

Middels een stresstest op hypotheken wil de Chinese banktoezichthouder de sterk gestegen prijzen van onroerend goed een halt toeroepen. De maatregel zou de banken aan het denken moeten zetten over de consequenties van een forse daling van de huizenprijzen voor hun overlevingskansen.

Speculeren in onroerend goed is onder de Chinese middenklasse aan een onstuitbare opmars bezig. De regering wil de overspannen woningmarkt lucht geven om het kopen van een huis voor jonge middenklassers betaalbaar te houden. Analisten menen dat de huizenprijzen in steden als Sjanghai en Peking met zeker 20% omlaag zouden moeten. Het nieuws over de voorgenomen stresstest heeft vooralsnog geleid tot een daling van de aandelenkoersen van projectontwikkelaars de afgelopen dagen met 3% daalden. Volgens de toezichthouder gaat het om een `normale oefening in risicobeheersing`.

Volgens regeringseconoom Wang Xiaoguang moet de stresstest over een langere periode worden toegepast, willen de investeerders tot het inzicht komen dat de prijzen die ze voor hun huizen vragen omlaag moeten. Economen vrezen overigens geen bankencrisis als de huizenmarkt onverwacht toch instort, omdat hypotheken slechts 13% van de totale leningportefeuille uitmaken.

Bron: Bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld