Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, maart 30, 2010 15:53 - Geen reacties

Parkhotel raakt maar niet verkocht

30
mrt2010

De verkoop van het Parkhotel aan de Antwerpsesteenweg (N70) in Lokeren -vraagprijs: drie miljoen euro- zit muurvast. Het indertijd meest gerenommeerde hotel van de stad staat al ruim een jaar leeg.

Vastgoedmakelaar Georges D’Hollander nam het complex elf jaar geleden over van het stadsbestuur van Lokeren en bood het in 2007 weer te koop aan. Hij vroeg toen 2,7miljoen euro. Er kwamen kandidaten op af, maar het complex raakte maar niet verkocht. Het hotel staat ondertussen weer meer dan een jaar leeg. ‘Er waren wel kandidaten die mij zeer geïnteresseerd leken, maar ik zag nooit geld’, aldus D’Hollander. ‘Op die manier lukt een verkoop uiteraard nooit.’

‘Ik maak mij daar niet zenuwachtig om’, zegt hij. ‘Ik heb tijd. Het zal ooit wel eens verkocht geraken.’ De vastgoedmakelaar is ondertussen de 65jaar gepasseerd. De prijs is de afgelopen drie jaar gestegen tot drie miljoen euro. Schrikt de vraagprijs potentiële kopers niet af? ‘Dit complex is die prijs meer dan waard’, reageert D’Hollander.

Nog volgens D’Hollander is het Parkhotel en het hele terrein errond ‘uitzonderlijk vastgoed’. Het hotel heeft een bebouwde oppervlakte van 1.400vierkante meter en staat op een domein van bijna 11.000vierkante meter, aan de rand van een mooi bos en vlak naast de N70. Het gebouw omvat een hotel (met zeven kamers en twee suites) met restaurant, feestzalen, een privé-woonst en een villa.

Het Parkhotel heeft al meer dan vijftig jaar een speciale betekenis in Lokeren. Het werd gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1958 in Brussel. Heel wat koppels uit Lokeren en omgeving vierden er de voorbije decennia hun huwelijksfeest in de gotische banketzaal met zijn glasramen, immense spanbogen, geboende houten vloeren, kroonluchters en imposante balken. Het stadsbestuur van Lokeren zou het complex destijds verkocht hebben voor 805.000euro aan de nv Dhollander en nv Tema. De parking werd pas in 2006 verkocht voor 44.000euro.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld